Siksakkia


Vihdoin voin julkaista täälläkin tämän, kun peitto on viety odottelemaan tulee saajaansa. Tämä vilahti pariin otteeseen instagramissa, joten jotkut ovat jo siellä saattaneet nähdä ;) Tein tätä peittoa pitkään ja hartaasti pari kolme viikkoa ja siksi ehkä tää päivitystahtikin hidastunut. Sukkapari tuntuu syntyvän niin nopsaa, kun taas tälläiset.. Puuh!Halusin tehdä ystävälle lahjaksi vauvan peiton, mutta isoäidinneliöt eivät houkutelleet. Ne on kyllä tosi nättejä, mutta voi tsiisös sitä päättelemisen määrää. Se on jotain ihan järkyttävää. Sitten mietin siksakpeittoa virkaten, mutta jotenkin koen, että neulominen on enempi se miun juttu. Seikkailin sitten pinterestissä ja löysin sieltä ravelry-ohjeen tälle peitolle ja eikun puikoille! Pienten alkuhankaluuksien kautta siitähän tuli vallan kiva! Jopa niin kiva, että haaveilen tekeväni tuollaisen joskus itselleni.. Some day, some day.

Tässäkin työssä korostui taas hyvin se, miksi kannattaa aina pingottaa. Peitto oli miltein puolet pienempi ja kummallinen mytty, eikä nuo siksak-reunatkaan näyttäneet siksakilta. Kastelin peiton ja vuorokauden se kuivui pingotusalustoilla neulojen kanssa niin siitä tuli täydellinen. Se kasvoi kokoa miltein puolet ja siitä tuli kivan ilmava, sekä reunat korostui kivasti.

Kokoa peitolle jäi loppupeleissä noin 100cm x 70cm. Ohjeessa oli käytetty hieman paksumpaa lankaa, joten lisäsin yhden mallikerran peittoon ja neuloin niin kauan kuin hyvältä tuntui. Halusin hemmotella myös vauvaa ja näin ollen materiaaliksi valikoitui 100% merinovilla.


Lanka: Teetee primanova ja smc merino 120, menekki 270g
Puikot: 5mm pyöröt

23 kommenttia

 1. Todella kaunis! En olekaan aiemmin nähnyt neulottua siksak-pintaa, mutta melkein tekisi tämän nähtyäni alkaa neulomaan. :D

  VastaaPoista
 2. Onpa kyllä todella kaunis, täydellinen väriyhdistelmä :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis peitto ja kivat värit! Tälläisen minäkin voisin tehdä ystävän kesävauvalle.

  VastaaPoista
 4. Todella nätti ja ihanat värit! Ihana lahja.

  VastaaPoista
 5. Tää on kyllä niin herekku, kyllä vauvan kelpaa köllötellä! :)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana peitto.Haluaisin tehdä minäkin vaan ohjeessa yksi lyhennys jota en ymmärrä: md. Auttaisitko, pliis :)

  VastaaPoista
 7. Hei,
  tuo on aivan ihana peitto. Osaatko sanoa kuinka paljon peittoon suunnilleen tulee lisää kokoa, kun sen pingottaa? Teen tuota peittoa n;o 4 puikoilla ja silmukoita on 193. Vaikea mitata vielä alkutekijöissä, paljonko on nyt leveyttä, mutta suunnilleen n. 80cm.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.