Lisää polkkaa

Viimeisiä parejä taas ennen joulua. Tein varmaan nelisen paria vaan pikasesti paksusta seiskaveikasta ihan puhtaasti sen takia, että se on niin nopea tehdä. Eipä tässä kai enempää sen jaarittelematta, tälläset niistä tuli :)

Yksi merkille pantava asia oli näitä neuloessa se, kun edellisen polkkaparin neuloin 3,5mm neliskanttisilla puikoilla niin neuloksesta tuli napakampi ja lankaakin meni 8g vähemmän. Neuloin tämän parin täysin samoilla kerros- ja silmukkamäärillä, identtisen parin siis mutta neuloin vaan tavan 3,5mm koivuisilla sukkapuikoilla niin lankaa meni enemmän ja sukkaplokkiakin viritellessä huomasi eron. Hassua! Ilmeisesti se legenda siitä, että neliskanttisilla tulisi löysempää on huijausta. Pikemminkin päinvastoin! Ainakin miun käsialalla :)


Lanka: Novita 7veikka polkka, värinro 870
Menekki: 96g kokoon 38
Puikot: 3,5mm

6 kommenttia

 1. Heippa. Meillä neulojilla on jokaisella oma kädenjäli kuten käsialassa. Puikon koon lisäksi vaikuttaa muoto ja materiaali. Mikäli tekisit vielä ns peruspuikoilla (metalliset harmaat) se olisi jälleen eri tulos.
  Kuvissa näissä nopeastitehdyissä häiritsee yksi seikka. Jokaparissa joko toisen sukan varsi on pidempi tai tapasi vetää sukat jalkaan tekee sen. Tässäkin kuvassa oikeasukka. 😉
  Mulavaa puikottelua ja rauhaisaa joulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasken aina kerrokset, kuten jo kerroinkin, niin ovat ne ihan samanmittaiset :D Kuvatessa usein asentoa vaihtaessa ym sukka rullaantuu, ym. Ja harvoin meillä ihmisillään on täysin identtisen kokoiset jalat :)

   Poista
 2. Nätit sukat, kuten aina tekemäsi ja harmaa väri näyttää kivalle. "Muotoseikoista" ei tarvitse välittää. Kiitos kaikista hyvistä ohjeista joita vuoden mittaan on tullut jakoon.
  Rauhaisaa joulua ja hyvää vuotta 2016!

  Riitta

  VastaaPoista
 3. Voi ei, eilen (koko päivä...) pimeässä väri näytti harmaalta, mutta violetti se on päivän valossa! Sorry. Hyvä väri kuitenkin.

  Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei huolta, (kirjotus)virheitä sattuu! Oikein hyvää joulua myös sinne!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.