Melkein Merenkulkija


Miehen sukkia tehdessä iskee aina se sama tenkkapoo, et mitä ihmettä tekis. Palmikkoja joo, muttei liikaa, pitsi ei käy ja tavallinen sukka tuntuu niin tylsältä! Löysin ullaneuleesta merenkulkija-sukat, mutta sekään ei varsinaisesti kokonaan sytyttänyt, joten sävelsin! Tein palmikkokuvion vain varteen ja tavallaan jatkumona joustinneuleelle. Palmikko näyttää hauskasti silä, että olisi vain ne "joustinneuleet menneet solmuun" :) Vaikka ihana Kati toimikin sukkamallina, niin nämä sukat ovat tehty suht pienijalkaiselle miehelle.


Miulle palmikon kierto on helpompi niin että se apupuikko otetaan työn eteen. En ole kovin montaa kertaa vääntänyt palmikkoa taakse, joten se näkyy sukassa, heh! Mutta huomasi jo toista tehdessä, että se kääntyi helpommin ;)Lanka: Novita 7 veljestä, 131g
Puikot: 3,5mm

7 kommenttia

 1. Onpa hienot! Yksinkertaiset ja kauniit :)

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo "solmuun mennyt" joustinneule! :)

  VastaaPoista
 3. hienot on ja hirveä tahti valmistuneiden kanssa!

  VastaaPoista
 4. Onpa kivat! Hyvin sävelletty kerrassaan. ;) Sopivan yksinkertaiset ja kuitenkin on jotain erilaista. Yksivärinen lanka tuo mallin nätisti esiin.

  VastaaPoista
 5. oikein nätit ja kyll miusta oikein hyvin miehelle sopivat :)

  VastaaPoista
 6. olen samaa mieltä että palmikot apupuikon ollessa takan ovat aivan RAIVOSTUTTAVIA. :D joko silmukat putoilevat tai sitten ne löystyvät. Tai joskus jostain syystä kiristyvät epäinhimillisesti. Hieno variaatio, itse tykkäsin tästä merenkulkijan ohjeesta tosi paljon. Tämä on jotenkin humoristisempi versio noilla solmuun menneillä joustinneuleilla. :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.