Ihan helmi pipoYstäväni pyysi uutta pipoa ja viime talvena. Langatkin oli hommattu jo kevättalvella, mutta varsinainen saamattomuus vaivasi. Nyt päätin vihdoin tehdä jotain asialle, enkä vaan luvata tekeväni!

Oon ehkä jo miljoona kertaa kertonut, miten tälläisissä asusteissa se materiaali on hyvin, hyvin, hyvin tärkeä miulle. Itse inhoan kaikkia kutisevia villoja pitkin pärstää, joten en halua niitä ystävillekään tehdä. Mikään ei oo niin inhaa ku pipo joka kutittaa! Langaksi valikoitui tietenkin tuttu ja turvallinen merino, tarkemmin teeteen Helmi. Vihreä puolestaan oli uusi tuttavuus Gjestalnin baby ull.

Hassua muuten oli, kun tätä pipoa teki, niin kerällä lanka oli selkeesti limenvihreää, mutta tietyssä valossa pipoa neuloessa se näytti ihan neonkeltaiselta. Lopputulokseen kumminkin olen varsin tyytyväinen :)


Lanka: harmaa teetee Helmi, vihreä Gjestal Baby ull, menekki yht. 40g
Puikot: 2,5mm ja 3mm (sukkapuikot ja pyöröt)

12 kommenttia

 1. Oletko tehnyt kiertämällä nuo resorin oikeat?

  VastaaPoista
 2. Hyvän mallinen pipo! Ja harmaa rauhoittaa just sopivasti ärhäkkää vihreää :) Itsellekin on tosi tärkeää ettei pipo kutita, välillä jopa käteen pehmeältä tuntuvat ihanat alpakkalangat pistelevät. Oon koittanut vähentää pistelevyyttä huuhteluaineveden avulla, siitä on ollut apua ainakin joissain tapauksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on vissii hyvä vinkki myös :) Ainakin tuo teeteen helmi on kivaa ja pehmeää merinoa, niin ei oo tarvinnut lillutella :)

   Poista
 3. Hei, muistatko mikä tuon vihreän numero on? Tyttö nimittäin haluais just tuommosesta langasta (eri valossa eri sävynen) itelleen pipon.

  VastaaPoista
 4. Ihana pippa. Ja samaa minäkin vihaan, kutisevia lankoja.. Juuri yhtä huivia olen tekemässä novitan nalle langasta ja nyt alko vähä hirvittää kun sitä testailin.. kutittaa :( nooh, pitää kokeilla tuota vinkkiä ylemmässä kommentissa ja liotella tarvittaessa huuhteluainevedessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nalle ja 7 veikka on tosi kutiavia :( huuhteluainekäsittely on käsittääkseni kyllä tehokas, mut saattaa viruttaa työtä, mut huivissa se nyt ei haittaakkaa :)

   Poista
 5. Kiva malli tässä pipossa! Et muuten sattumoisin ollut Naurun tasapaino -yleisössä eilisessä jaksossa? ;) Aivan niinkuin olisin nähnyt sinut sielä..

  VastaaPoista
 6. No itseasiassa olinha mie :D lähikuvassaki vissii monta kertaa, heh :D

  VastaaPoista
 7. Täysin samaa mieltä, pipo ei saa missään tapauksessa kutittaa! Tuo näyttää kivalta, itselläkin oli puoliksi neulottu raituli, mutta purin sen, kun siinä ei olu sitä jotain. Nyt suunnittelen uutta!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.