Pipoilua

Kesä alkaa vihdoin olla parhaimmillaan ja täällä syntyy vain huiveja ja pipoja.. :D Siihen on oikeasti hyvä syy - joulua varten. Edelleen olen pitänyt päätökseni, että aloitan tänä vuonna ajoissa, nyt jo muutama juttu on valmiina pukinkonttiin, eikä ahdista yhtään niin kamalasti!

Tämä pipo hautoi jo pitkään. Näin Soppaa ja Silmukoita-blogissa ihanan Raituli-pipon ja ystäväni Sanna jo talvella neuloi siitä oman versionsa. Kun sain Pop-huivia valmiiksi niin lankaa jäi sen verran, että ajattelin siitä inspiroituneena tehdä tämän pipon. Lankana siinä on teeteen Helmi ja Rowanin Finest.

Miulle on ensiarvoisen tärkeää, että pipo ei kutise päässä. Mikään ei yksinkertaisesti vituta harmita niin paljon, kuin pipo joka kutittaa. Olen vähintäänkin traumatisoitunut lapsuudesta mummon tekemistä myssyistä, jotka taisivat olla jotain puhdasta lampaanvillaa ja voi kettu miten paljon ne kutitti. Otsa oli aina ihan ruvella raapimisesta! Mutta tässä pipossa merinovilla ei kutita ja Rowanin Finestin merino-alpakka-kashmir-sekoite takaa sen saletin pehmeyden. Varsin miellyttävän tuntuinen, mitä sitä omaan päähäni mallailin.

Rowanin Finest on saatu yhteistyönä Tikatasta. Sitä edelleen jäi kaksi kerää ja jaksan ihmetellä sen 25g kerän riittävyyttä. Niin pienestä kerästä saa niin paljon. Lankaa tähän pipoon punnituksen mukaan meni 42g, joten saisin varmaan vielä toisen samanmoisen aikaiseksi ;)

Ystäväni Iina toimi tälläkin kertaa mallina, kiitos! <3


Lanka: Harmaa teetee Helmi, violetti Rowan Finest, yet. 42g
Puikot: 2,5mm sukkapuikot ja 3mm pyöröt sekä sukkapuikot

2 kommenttia

  1. Täytyy siis tulla sulta kyselemään pipolankavinkkejä, kun sellasen projektin aloitan.Oon nimittäin ihan samalla linjalla, että pipo ei TODELLAKAAN saa kutittaa. Muuten se jää käyttämättä! Mutta tästä piposta tuli kyllä tosi kiva, yksinkertaisen nätti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo finest on kyllä ehdottoman ihana pipolanka. Toki merinotkin hyviä :) mikään tosiaan ei oo kamalampaa ku kutittava pipo. Oma kaali on joskus niinkin herkkä, et trikoopipotki kutisuttaa!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.