Piirakoiden aika

Piti äkkiseltään keksiä joku suomalainen sukkamalli, enkä oikein muuta perinteikästä löytänyt kuin tämän, ihanat piirakat. Malli on edelleen miulle henkilökohtaisesti rakas, kun nyt jo muistisairautta pahasti sairastava mummoni niitä miulle aina neuloi. Nyt mummo ei enää osaa neuloa, mutta mie koetan pitää perinnettä yllä. Ehdottomasti kaunein pitsisukkamalli, mitä tiedän ja pääsee oikeuksiin yksivärisessä langassa. :)

Kommenttina näihin sukkiin, nyt kun on enemmänkin neulonut ohuita lankoja niin tämä 7veikka tuntui kuin ratapölkkyjä olisi pidellyt käsissä ja lankakin jotain hirttoköyttä. Lanka löytyi jostain vanhasta kätköstä. Se on novitan jussia, eli niinsanottua ylijäämälankaa. Miusta on kiva ajatus, ettei näitä "värivirheellisiä" lankoja heitetä hukkaan vaan niistä tulee tälläisiä erikoiseriä.


Lanka: Novita jussi, 90g
Puikot: 3,5mm

6 kommenttia

 1. Joo voi sitä tunnetta ko vuosien tauon jälkeen tikutteli seiskaveikkaa :D. Huhhuijaa, hyvä ettei puikot puonnu käsistä ku tuntuivat niin valtavilta! Ja lankakin kovin karhealta. Se on kuitenkin vallan näppärä lanka ihan jo saatavuutensa ja kattavan värikarttansa myötä, mutta ite taidan sit kuitenkii suosia enempi ohuempia lankoja. Mulla on semmoset hikivarpaat, että vaikka ois kuin jääkalikat ni ne lämpiää ohuemmissakin mallikkaasti, ja paksummista langoista tehdyt käy turhan äkkiä liian kuumiksi. Plus ne ei tunnu yhtä hyviltä mun kengissä :). Piirakkaa en ole vielä koskaan neulonut, täytys vissiin kokeilla. On se ohje mulla koneen uumenissa tallessa, mutta aina eteen tulee muita malleja jotka on vaan pakko ottaa puikoille :D. Kaunis väri tässä langassa, tulee vähän mieleen mummon tekemä lappapuuro!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie alan pikkuhiljaa olla myös sitä mieltä, et ne ohuet on vaa kivemmat. Nallekin tuntuu jo suht paksulta, saati 7veikka. Ja ohuet sukat tosiaan on parhaat jalassa kengän kanssa :)

   Poista
 2. Seiskaveikan positiivisena puolena on se, että sukat valmistuvat tosi nopeasti. Tuo piirakkasukka on minunkin lemppari, samaan aikaan helppo ja ihan näyttävä. Ja ei tarvitse mitään ohjetta tihrustaa, kierrokset on helppo laskea, monia hyviä asioita.

  VastaaPoista
 3. Seiskaveikkaa on tullut neulottua paljonkin ja sitä on siksi jemmassa vielä useita keriä. Nykyisin tartun siihen, jos mun täytyy tehdä jokin nopea välityö tai kokeilu, mutta silloinkin tartun siihen vastentahtoisesti vain kuluttaakseni olemassa olevia. Vanha seiskaveikka oli vielä pehmeää, mutta nuo uudemmat tuntuvat niin pahalta sormissa. Nallea saatan joskus vielä ostaakin (kun omasta varastosta ei löydy, lankakauppa kiinni ja pakkoneuloosi iskee). Piirakka puolestaan on se ohje, mistä teen kaikkein mieluiten lahjasukkia naisille. Helpot, nopeat ja näyttävät.

  Bannerisi on muuten hyvännäköinen ja hauska. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulla kans tuolla jemmassa on, vaikka vastikaan myin nelisen kiloa novitaa veke :D Ja kiitos kehuista, ne aina lämmittävät :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.