Myssyä ja mietintöjä

Viimeisin aikaansaannos on taas tälläinen vauvan pipo. Malli on kiva ja nopea tehdä ja langassakaan ei ollut mitään haukkumista! Malli on ikivanha ja monia vuosikymmenia vanha - edelleen sitä tehdään, koska se on selkeesti hyväksi havaittu.


Lanka: Sandness Lanett 100% merino, 40g
Puikot: 2,5mm

Tänään oli viimeinen työharjoittelupäivä Pyöröpuikossa. Mieli on haikea, mutta samalla iloinen. Suoritin harjoitteluni ainakin omasta mielestäni mallikkaasti ja olen ihan varmasti tervetullut kauppaan asiakkaan roolissa jatkossakin. Muistan miten aloittaessa jännitti - paikkahan oli tuttu, mut eniten ehkä jännitti et pelaako henkilökemiat ja muut. Noh, turhaksihan se jännitys osoittautui. Tunnustaudun olevani jonkinlainen jännittäjä, pysyttäydyn mielelläni mukavuusalueilla ja kaikki uusi ja rutiinista poikkeava jännittää aina enemmän ja vähemmän.


Olen aina ajatellut itseni sosiaalisena ja iloisena persoonana ja parasta harjoittelussa oli aikalailla erilaisten ihmisten tapaaminen. En osannut jännittää asiakkaita  ja vaikka käsityörintamalla aika aloittelija olenkin, niin pärjäsin silti hyvin. Paljon opin uutta ja paljon kyselin tyhmiä ja pyysin apua. Mutta eihän kukaan oo seppä syntyessään.

Ennenkaikkea sain vahvistusta siihen, mitä tahdon tehdä tulevaisuudessa. Ammatiltani olen merkonomi, toimistotantta, mutten ole oikeastaan päivääkään tehnyt palkallisena niitä hommia. Koen olevani jollain tapaa luovatekijä, joka tarvitsee jotain muutakin tekemistä kuin puhelimeen vastaamisen tai tietokoneen naputtelun. Olen haaveillut meneväni vielä kouluun, toiveena olisi kudonta-artesaanin ammatti. Kumminkin olen tämän haaveen haudannut aina lähinnä talous- ja työllisyystilanteen takia, mutta harjoittelussa sain varmennusta ja rohkaisua siihen, että se voisi olla sittenkin se juttu. Ei rahan takia vaan lähinnä unelman. Ajatus on vielä mietinnän asteella ja kouluun voin hakea vasta ensi vuonna, mutta tuntuu silti hyvältä jo ajatella, et ainakin on jotain suunnitelmia. Joskus pitää vaan uskaltaa, eikä ajatella aina sitä homman järkevyyttä vaan sitä mikä tekee sinut onnelliseksi :)

Ihana läksiäislahja - niin miun väriset langat. <3
Tahdon vielä tätä kauttakin kiittää Tinnaa, sekä Sailaa mukavasta harjoittelujaksosta, opeista, rohkaisemisesta, tuesta ja ymmärryksestä. Mitään hyvästejä en heitä, kun tulen varmana pyörimään paljonkin kaupalla silmukkapajan ja muun merkeissä. :)

2 kommenttia

  1. Kyllähän sitä kannattaa unelmia toteuttaa <3
    hienon läksiäislahjan olet saanut.

    Mukavaa vappua!

    VastaaPoista
  2. Pääsisinpä itsekin johonkin käsityökauppaan töihin, tai edes harjoitteluun <3

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.