Kerttuilua

Kerttu-sukat ovat roikkuneet to do-listalla jo ihan luvattoman pitkään. Olen nähnyt niitä paljon blogeissa ja facebookryhmissä, muttei se koskaan ole ihan hirveästi sytyttänyt. Nätti se on, muttei aiheuta miussa semmoista wow-efektiä. Nyt kumminkin lupasin tehdä sukat eräälle kaverilleni. Hän kertoi unelmoivansa pitsipolvareista ja kaivoi googlella esimerkkikuvan. No, se esimerkkikuva oli kuva kerttusukista. Joten ei muuta kuin tuumasta toimeen.

Taakse tein yksityiskohdaksi palmikkoa, jotta sukat eivät olisi niin tylsät takaa, jatkoin palmikkoa kantapäähän asti, joka on mielestäni supernätti yksityiskohta sukassa kuin sukassa. Mutta nyt täytyy tunnustaa, että jalassa kerttupolvarit ovat äärimmäisen kauniit. Jopa itsekin yllätyin tästä, kun näitä tehdessä oli väliajoin semmoinen "meh"-fiilis. Pitsikuvio pääsee ihan eritavalla näkyviin, kun sukat ovat jalassa. Jostain syystä miulla tulee mieleen tuosta kuviosta siivet - näättekö te siipiä? :D

Nämä olivat siis ekat kertut - muttei varmastikaan viimeiset!
Lanka: novita 7 veljestä
puikot: 3,5mm

17 kommenttia

 1. Mun niin pitää opetella tuo palmikko! Se on niin nätti, mutta en oo vielä uskaltanut kokeilla kun pelkään sen olevan liian vaikea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eessä oleva malli on ihan helppo kuvio, vaan langankiertoja ja kavennuksia. Muttei tuo takana oleva palmikkokaan vaikea ole ;)

   Poista
 2. Oikein hienot ovat :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat. Ja värikin niin upea!

  VastaaPoista
 4. Vallan mainiot! Ja väri tekee ne pirteiksi. Kivat ovat.

  VastaaPoista
 5. Kertut on kivat ja takaa palmikoituna aivan kertakaikkisen upea : ))

  VastaaPoista
 6. Niin on nätit, jotta kelpaa noilla tepastella. Minkälaisella silmukkamäärällä varren aloittelit ja entäpä kavennukset varressa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! taisin aloittaa 62 silmukalla, puikoilla 1. ja 4. olin lisännyt silmukat ja niiltä kaventelin, kuvion tein sitten vastaavasti puikoilla 2. ja 3. :) mututuntumalla vaan menin :)

   Poista
  2. Kiitos, täytyy kokeilla : )

   Poista
 7. Onpa kaunis malli! Hienot oon tehnyt <3
  Täytyy munkin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vuorostaan inspistä sinnekin suuntaan, edelleen aina välillä ihastelen niitä yhtiä vihreitä palmikkosukkia. ne on vaa niin nätit :)

   Poista
  2. Taisin äsken juuri ihastella samaisia vihreitä pitkiä sukkia, luulisin niin... tosi kauniit oli nekin sukat, samoin kuin nämä sinisetkin. Taitavia tyttöjä olette : )

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.