Oh my Darling!

Pääsin töissä neulomaan ihanaa Katian Darlingia. Lanka oli itseasiassa vanha tuttu, sitä pari kerää löytyy varastosta ja kerran siitä sukkia aloitin, mutta kesken jäivät - darling on niin pirun ohutta. Darlingia yleensä käytetään huiveihin, mutta miksei siitä voisi tehdä sukkiakin!

Näitäkin sukkia tein monta viikkoa. Tuntui, ettei valmistu ikinä. Aloitin nämä sukat kärjestä ja ajatuksena, että kulutan koko kerät. Neuloin, neuloin ja neuloin. Yllätyin riittoisuudesta. Tänään vihdoin sain ne valmiiksi! Oli kiva tehdä nämä magic loopilla - tuntui sinäällään tulevan nopeammin kun ei tarvinnut paria aloittaa vaan ne valmistuivat kivasti samaan aikaan. Ainut miinus edelleen mielestäni on se päättely! Näihin kokeilin italialaista päättelyä, joka on kyllä nätti ja joustava. Silti varren suusta tuli vähän plörö, jos nätisti kuvailisiin.

Katian darling oli ihana merinolanka. Mutta yksi pieni miinus siinä oli, se tuntui kovin sähköiseltä. Luultavasti 40% polyamidi-vahvikkeella oli jotain tekemistä tämän asian kanssa.
Lanka: Katia Darling (60% merinovilla, 40% polyamidi)
Puikot: 2,5mm pyöröt
Ohje omasta päästä

3 kommenttia

 1. Teet sie joustopäättelyn ihan joka silmukalla? Itelläni auttoi kun tein esim. Jenyssä ne langankierrot vaan joka toiseen. Joustaa, muttei lörppää. Toivottavast löyät itelle sopivan konstin!

  VastaaPoista
 2. Mää taas rakastan tehä noilla ohuemmilla sukkalangoilla, nyt puikoilla Trekking XXL ja puikot ne 2,5. Myös piiitkän pyörön ostin looppeja varten 2,5 millisenä koska sen vahvuisia lankoja mulla on eniten :D. Onhan niissä väkertämistä, mutta kun esim. 7veikan paksuisia sukkia tulisi tuskin käytettyä, ne on vaan liian kuumat! Eikä mahdu yhtä (lue: ollenkaan) mukavasti kenkiin. Tyylinsä kullakin :).

  Hyviltä näyttää nämä sun sukat! Ehkä ne ohuet puikot vaatii vähän totutteluakin ennen kuin lähtee sujumaan vähän vikkelämmin, mutta tosihan se on, että sukkapari (vaikka ihan perusmallinen) ottaa helposti viikon pidempään. Tai vaikka kolme, riippuen omasta tahdista.

  VastaaPoista
 3. Kiitos otsikon korvamadosta! :D Mä nimenomaan tykkään neuloa ohuilla langoilla ja tykkään varpaista varteen -tekniikasta, mutta se päättely kiristää kyllä hermoa täälläkin... Joudun yleensä päättelemään vähintään kahteen kertaan ettei tule ihan liian lörppö / ihan liian tiukka. Pitää kokeilla tuota Menninkäisrinsessan kikkaa ensi kerralla! :) Nämä on tosi kauniit perussukat, ihanan värinen lanka!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.