Superhuopatossut

Huopatossuvillitys on netissä nyt kuumimmillaan. Itsekin muutaman parin tehneenä halusin kokeilla yhtä kaukasta ajatusta. Mitä jos yhdistäiski sukkalangan ja huopalangan? Tulis ekstrapaksut ja sukkalanka toisi kestävyyttä tossuun. Ei siis muuta kuin tuumasta toimeen.

Nämä tietysti huopuivat huonommin kuin tavan huopatossut. Vaati kaksi konekäsittelyä, ensin 40asteen pesu, ja kun ei kunnolla huopunut niin toinen 60asteen pesu ja valmista tuli. Halusin jättää ne vähän väljiksi, jotta mahtuu vaikka villasukkakin väliin lämmittämään.


Lanka: Novita huopanen ja 7veikka, yhteensä 246g
Puikot: 8mm

Ohje on näinkin yksinkertainen

Luo 48 silmukkaa neuloen kahta lankaa samanaikaisesti, toinen huopuvaa lankaa ja toinen sukkalankaa. Tee alkuun kaksi kerrosta nurjaa ja aloita kantapää.

Neulo kantapäätä 15kerrosta ja tee kantapäänkavennukset niin, että keskelle jää 10silmukkaa. Poimi 9 silmukkaa kantapään reunoista ja jaa kantapään silmukat.

Aloita kiilakavennukset ja kavenna joka toinen kerros kunnes puikoilla on taas 48s (12 per puikko). Neulo 40kerrosta kantapäästä ja aloita kärkikavennukset
Tee leveä nauhakavennus, eli 1. ja 3. puikon lopussa 2 oikein yhteen ja 2. ja 4. puikon alussa ylivetokavennus. Tee näin jokatoinen kerros kunnes puikolla on 8s per puikko, tee sitten kavennukset joka kerros. 

Päättele ja pese koneessa 60 asteessa pyyhkeen kanssa. Huopuminen on paljon pesukoneesta kiinni, joten jos ei huovu tarpeeksi niin toista pesu.  

19 kommenttia

 1. Onpas hauskat. :) Osaatko sanoa, että tuleeko paremmin tuulta pitävät pelkästä huopasesta, vaiko näin, että seiskaveikkaa ja huopasta? Aattelin lapasiin noille muksuille, jotka menevät pyörällä talvellakin kouluun. Tossuissakin pitänee kokeilla, mutta ihastuin niihin pitkävärtisiin tossuihin enemmän, vilukissa kun oon. Mut voihan niitäkin kokeilla näin, että 2 lankaa. Kiitos sinulle jälleen ihanasta ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa oikein sanoa. Kummatkin on paksut, mutta ehkä kallistun näihin :)

   Poista
 2. Huiput! Minkä kokoiseen jalkaan tuolla ohjeella tossut tulee?

  VastaaPoista
 3. Haa taas mikä ajatus. Mahtava idis joka on pakko pistää taas tehtävien listalle. Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
 4. Minkä kokoiseen jalkaan tuo ohje on?! Hieno idea!! Pitää kokeilla!! Lähteekö pesukoneeseen noista paljon nöyhtää/nukkaa?

  VastaaPoista
 5. Oi, koko olikin nyt tullut tunne! Entä jos astetta pienemmän koko haluaa, niin mite monta silmukkaa pois jätetään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekisin ehkä 44s ja noita kerroksia kantapäästä tekisin 35-40, jalan koon mukaan :)

   Poista
 6. Hei ja kiitos ohjeesta :) Tuollaiset pitää tehdä! Millaisella ohjelmalla huovutit tossut koneessa? Miten kauan ohjelma kesti?

  VastaaPoista
 7. Kylläpä siihen tuli hauska pinta! Tykkään älyttömästi noista turkooseista sykkyröistä!

  VastaaPoista
 8. Riittääkö näihin yksi kerä huopasta vai tarvitseeko useamman? :) Näitä ois kiva tehdä korillinen parvekkeen oven viereen niin on vierailla tossuja partsilla oleilun ajaksi.

  VastaaPoista
 9. Mahtavat. Nää on aina toinen toistaan ihanampia <3

  Kyllä kai munkin pitää kokeilla:)

  VastaaPoista
 10. Leveä nauhakavennus? Se on tavallinen nauhakavennus ja leveä on se, että puikon alussa neulo yksi silmukka ja sitten kaksi silmukkaa yhteen ja puikon lopussa 3 silmukkaa menee näin: ylivetokavennus ja neulo viimeinen silmukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ku toisin päin eli puikon alussa neulo yksi silmukka ja sitten ylivetokavennus. Leveä on se että puikon eka silmukka neulotaan ennen kavennusta ja puikon lopussa kolme viimeistä silmukkaa.

   Poista
  2. Joo, sen takia siinä lukee vielä se leveä ;) että jätetään ne silmukat - tuohon oon vaan laittanut laiskasti muistutukseksi :)

   Poista
 11. Hei! Pystyisikö tällä ohjeella tekemään kokonaan novita joki lankalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! :) Kaikki huopuvat langat toimivat tässä ohjeessa :)

   Poista
  2. Kiitän vastauksesta! :) Kauan etsin ohjetta ja nyt löytyi sopiva!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.