Lapasvillitys alkakoon

Lankahelvetti on tunnettu sukkaparatiisi. Kun innostuin neulomisesta kunnolla silloin 2012 niin tehtailin sukkia ja tehtailen edelleen. Ite oon niin suuri sukankuluttaja, että oon vaan yksinkertaisesti rakastunut niihin. Joskus on kiva tehdä jotain muutakin, mutta esimerkiksi paidat eivät kiinnosta lainkaan.

Tottakai tän sukkavillityksen myötä kaikki läheiset ja ystävät ovat tottuneet saamaan aina lahjaksi villasukkia. Yllätinkin pari ystävää joulun tienoilla lapasilla! Joo-o, ihan oikeasti! Oon neulonut tähän mennessä vain yhden parin lapasia, enkä niihin syttynyt lainkaan mutta nyt näitä huovutettuja lapasia on useampi pari tulossa. Huovuttelin lapaset joki-langasta, joka mielestäni sopii varsinkin lapasiin hyvin, koska se on esimerkiksi huopaseen verrattuna ohuempaa niin tumpuista ei tullut liian tönköt.

Sain tilasin joulupukilta lahjaksi ulkoisen salaman kameraan. Oon sitä nyt tässä joulun tienoilla testaillut ja tykännyt kovasti. Blogikuvien kuvaaminen on hirmupaljon helpompaa kun ei tarvitse murehtia valosta ja kantaa mukana jalustaa (vaikkakin loistava apuväline sekin).  Esimerkiksi nämä kuvat on otettu illalla hämärässä uutta salamaa hyväksikäyttäen.
Lanka: Novita Joki, 87g
Puikot: 7mm

12 kommenttia

 1. Huovutetut lapaset on ihania! Niitä tein itekin yhdessä vaiheessa paljon!

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä kivoilta! Täytynee kokeilla kun Mojokin on taas löytynyt.

  VastaaPoista
 3. Ihanat lapaset! Meikäläistä pukki muisti valoteltalla, joten täälläkään ei talven pimeys sukkia ym kuvattaessa haittaa. Mutta tuo erillisen salamankin hankinta voisi olla viisasta :)

  VastaaPoista
 4. Onpa ihanat lapaset! Näyttää tosi pehmoisilta :)

  ..mulla olisi kysymys noista virkkaamistasi pehmoleluista (hipot + heppa). Mistä olet hankkinut niille silmät ja minkä kokoiset nuo on? Olen nyt virkannut dinon ja kirahvi on valmistumassa, mutta en ole löytänyt niille mistään silmiä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oon ostanu silmiä paikallisesta askartelukaupasta, mutta turvasilmiä saa netistäkin - esimerkiksi http://www.napsakka.fi/tuotteet.html?id=364/ :)

   Poista
  2. Kiitos paljon! Olen yrittänyt paikalliset liikkeet käydä läpi, eli täytyykin tilailla netistä! Muistatko minkä kokoisia käyttämäsi silmät ovat? Mietin että minkäkokoisia kannattaisi tilata.. :)

   Poista
  3. Vähän riippunut elukan koosta, mistä langasta tehnyt siis. Nallesta tehtyihin taisin laittaa 16mm :)

   Poista
 5. Sama täällä. Melkein aina neulonut sukkia. Pari viime vuotta joukossa syntynyt myös lapasia. Innostus alkoi myös minulla huovutetuista lapasista. Itse käytin silloin Novitan Puroa. Täytyykin taas koittaa noita huovutettuja, kun ovat aika kivan lämpimiä

  VastaaPoista
 6. Miksiköhän ne sukat on aina ekana mielessä... Mulla nimittäin sama vaiva. Oon nyt koittanut ryhdistäytyä ja tehdä välillä muutakin!

  VastaaPoista
 7. Itse tein joskus huovutettuja lapasia hahtuvasta. Oli mukavan pehmeitä. Huopasesta tulee kieltämättä aika tönkköä. Mulla on yhdet lapaset huopasesta, eikä niiden kanssa voi tehdä muuta kuin seisoa tumput suorina. :D

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.