Jaanamaiset tennarit

Tykkään pyöriä erilaisissa neulontaryhmissä facebookissa. Suosikki ja suurin inspiraation lähteeni on Voihan Villasukka-niminen ryhmä. Suosittelen lämpimästi kaikille sukkaneuloosista kärsiville!

Tennarisukkia on väännetty täällä miltein kyllästymiseen asti. Pitkää ja sitä virallista novitan mallia jo varmaan useampi kymmen pari. Voihan Villasukka-ryhmässä Jaana Elo oli ideoinut vähän toisenlaisen tennarimallin ja miekin päätin kokeilla sitä vähän muunneltuna - jätin ne pienet piperrykset tekemättä siis. Malliin olisi kuulunut valkoinen pohjakaitale, koristeellisia ompeluksia ja merkit mutta jätin ne vaan raa'ast pois ihan silkkaa laiskuuttani. Miusta näistä tuli kivat.

Nämä menevät Isännän työkaverin tytölle. Ovat noin kokoa 35-36 ja tässä kuvassa mallin jalka on himpun isompi, mutta sukan mallista saa paremmin tolkkua kumminkin kun se on jalassa. Miusta tää malli on kiva ja näitä syntyy varmasti jatkossa lisääkin!Lanka: Novita 7 veljestä, 90g
Puikot: 3,5mm
Ohje löytyy Voihan Villasukka-facebookryhmästä 
Jaana Elon ideoimana.

12 kommenttia

 1. Ai että on ihanat! Ne Jaanan alkuperäisetkin on kyllä aivan upeat, mutta ei mullakaan riittäisi hermo niihin pieniin yksityiskohtiin. Tätä karsittua versiota voisikin kokeilla!

  VastaaPoista
 2. Ihanat! :) Mä oon kanssa ihastellu niitä Jaanan tekemiä, mutta menis varmaan koko vuosi ennekun saisin valmiiksi.. :)
  Mutta kenties näitä voisinkin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tää oli oikein kivaa vaihtelua niihin "tavistennareihin", suosittelen :)

   Poista
 3. Tosi söpöt ja toi nirkkoreunus sopii tosi hyvin noihin =) Tähän tyyliin itseltäkin syntynyt jo monet tennarisukat. Niissä alkuperäsissä on kamala parsiminen yhteen muuten on kyl ihanat (Niitä alkuperäsiäkin muutamat tullut tehtyä) Ootko poiminut jokasilmukan vai jokatoisen tuossa nauhakujassa? Tuntunu ainakin ittellä asettuvan tuo paremmin kun oon pominut vain jokatoisen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie poimin joka silmukan kans, mutta mietin myös itse et riittäis varmasti se jokatoinenkin :)

   Poista
 4. Nätin näköiset! Sellaiset kivan tyttömäiset tennarit. :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kauniit! Tykkään tosi paljon tost varresta! :)

  VastaaPoista
 6. Söpöt! Minä tein kahdet miesten tennarit kaikilla Jaana Elon piperryksillä, kyllä oli hermot koetuksella. Olet jättänyt just ne kaikkein koettelevimmat osat pois, ja ihan hyvältä näyttää noinkin. Saatan matkia, jos vielä tennareihin alan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mietin sitä valkoista nauhakaitaletta mutta ohje oli ehkä vähän epäselvä ni luovutin heti alkuun :D Miusta kivat näinkin :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.