Pitää olla pikkasen Livinkiä

Käsitöiden myötä arvostukseni suomalaiseen pienyrittäjyyteen on kasvanut hirveästi! Ennen sitä ei kamalasti ajatellut - kunhan sai halvalla. Ajattelutapani on siitä pikkuisen muuttunut, etenkin kivijalkapuotien suhteen. Netistä ostaminen on helppoa ja kätevää ja myönnän harrastavani sitäkin paljon, mutta jos on vain mahdollisuus ostan tuotteet suoraan liikkeestä. Ainakin lankojen suhteen on ihana nähdä ja tunnustella sitä kerää ensin oikeasti kädessä, kuin selata niitä netissä.


Asiasta kukkaruukkuun - aiheeseen. Tänne Lappeenrantaan on avautunut ihana pieni USA-aiheinen vintagepuoti. Aiemmin Livinki käsittääkseni toimi aikalailla netissä (ja toimii muuten edelleen..) mutta nyt pari viikkoa sitten se avasi pienen puotinsa keskustan kupeeseen. Ihastuin kerta heitolla ja olenkin kerennyt käydä siellä useamman kerran. Huomautan, että tämä postaus ei ole maksettu mainos vaan ihan silkkaa iloa siitä, että meillä on täällä tälläinen putiikki!

Aina oon ollut enemmän ja vähemmän kiinnostunut vanhasta jenkki-kulttuurista, mutta miusta ei saisi keräilijää ikinä. Oon vaan liian laiska näkemään kamalasti vaivaa jonkun tietyn tavaran etsimiseen ja hankkimiseen..  Livinkissä on kaikkea helposti tyrkyllä ja siellä sortuu enemmän ja vähemmin turhiin ostoksiin. Löytyy koriste-esineitä ja vaatteita, vähän niinkuin kaikkea :)
Itse ihastuin Ball Mason jar-lasipurkkeihin ja niitä olenkin jo kohta kymmenisen meille kotiuttanut. Hyvä ystäväni kerää myös lasipurkkejä, vanhaa riihimäkeä ja vastaavaa ja olen aina naureskellut hänen hurahdukselleen. Nyt voin todeta, että todellakin ymmärrän! :D Noihin Ball Mason-purkkeihin on tarjolla vielä erilaisia kansia, pilliä varten, kukkamaljakkona, saippuapumppuna tai vaikka öljylamppuna käyttöön! I'm sold!
Toivon todella, että Livinki menestyisi ja pitäisi paikkansa täällä. Olisi niin harmi, kun kerrankin kun täällä pikkukylässä jotain erikoisempaa on, niin ihmiset eivät ymmärtäisi hyvän päälle!

Livinki löytyy facebookistä sekä omilta nettisivuiltaan.

8 kommenttia

 1. Viehkon kuuloinen kauppa. Siellä varmasti saisi vierähtämään tovin jos toisenkin.

  VastaaPoista
 2. Ihana kauppa! ja samoilla linjoilla olen kanssasi. Langat yritän ostaa paikallisesta lankakaupasta, en marketeista. Tai vaihtoehtoisesti pienyrittäjiltä Suomesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miuta melkein harmitti kun Regian Activea oli tullut prismoihin halvalla. Olen sitä ennen ostanut ne paikallisesta liikkeestä, se on iso lovi lankapuotien tuloon, kun isot liikeet pystyy myymään sitä ihan eri hinnalla kuin pienyrittäjät :(

   Poista
 3. Oi voi! Linkin tuosta kaupasta jostakin paikallislehdestä jutun.. Mutta nyt kun näin tän siun jutun, niin pakkohan se oli jo katsoa kartasta mistä tuo löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana paikka! Kannattaa kurkata! Siellä se on lähellä prismaa :)

   Poista
 4. Oi aivan ihana kauppa! Noita Mason Jar -purkkeja näkee paljon YouTuben kautta kun monet käyttää niitä erilaisiin DIY-juttuihin. :) Ihastuin itse noihin cowboy-bootseihin mitkä näkyy tuossa Mason Jar -kuvassa! Ihanat ♥

  VastaaPoista
 5. Ei olis saanu kurkata nettikauppaa.... vaihteeks sentään jotain muuta kun lankaa ;)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.