Hössötyshissutus

Oonko ainut joka ei oo vielä innostunut hössöttämään joulua? Tuntuu, et joka ikisessä paikassa sitä hehkutellaan ihan hirveesti. Itse en ole niinkään jouluihmisiä, nautin kyllä siitä olemisesta ja rauhasta mutta vihaan sitä hullua härdelliä sen ympärillä. En myöskään harrasta somistelua ja piparitkin ostan tarvittaessa valmiina. Ainut mikä joulussa saa miut innostumaan on lahjojen tekeminen. Mikään ei oo niin parasta, kun saa yllättää läheistä paketilla. Monena jouluna jo oon tehnyt jokaiseen pakettiin jotain itse ja sitten ostanut kylkeen jotain muuta myös. Mutta en selkeesti oppinut viime vuodesta vieläkään, vaan nyt hätäpäissään teen näitä sukkia ja tossuja ja jännitän kerkeänkö oikeasti kaikki ennen joulua. Noh, jos en niin sitten keksitään joku hätäratkaisu.. :D

Mutta asiaan. Isäpuoleni toivoi näitä huopatossuja jo viime jouluksi, lankaa ei tainnut silloin löytyä joten piti tyytyä tavallisiin villasukkiin. Tänä jouluna nyt sekin asia korjaantuu.

Huopatossujen teko on aina yhtä jännittävää. Tämäkin tossu oli valtava ja niin se vaan kutistui täysin sopivaksi. Jännitti hirveesti lopputulos, kun uudella pesukoneella en ollut vielä huovutellut. Huopumiseen vaikuttaa hirveästi pesukone, pesuohjelmat ja niiden pituudet. Oon kahdella erilaisella 40 asteen pesuohjelmalla saanut täysin identtisistä tossuista saanut ihan erikokoiset. Suosin itse hieman lyhyempää pesuohjelmaa ja vähemmän kierroksia linkouksessa niin näin ollen se ei huovu niin tiiviiksi ja jos jää liian suureksi niin se on helpompi huovuttaa uudelleen kuin venyttää liian pientä isoksi.

Oon pistänyt merkille myös huopasta neuloessa, että se pöllyää jotenkin kummallisesti ja saa miun kurkun karheaksi ja kutiavaksi. Ihan kuin lieviä allergisia oireita. Mistään muusta langasta ei ole tullut tälläistä ja tämä ilmiö on toistunut useampaan otteeseen eri lankaerien kanssa. Onneksi ei niin häiritsevää oo, etteikö pystyisi neulomaan lainkaan. :)

Mutta tässä ne olisi - pahoittelen kuvan laatua. Keinovalolla mustan kuvaaminen ei olekaan niin helppoa, heh!Lanka: Novita 7 veljestä & huopanen - yht. 230g
Puikot: 8mm

Huovutin tossut 50min kestävässä 40 asteen ohjelmassa 
ja linkousta vaan 800/s

10 kommenttia

 1. Et ole ainut kuka ei joulusta hössötä. Meillä on yksi kynttelikkö keittiön ikkunassa ja saa luvan riittää. T. Tänään kauppareissulla joulupukkia pakoillut.. Ei ihan tällee marrskuun loppussa iske noi joulupukin esittäjät..

  VastaaPoista
 2. Somat huopatossut :)

  Tuntuu tosiaan, että joulusta hössötetään välillä ihan liikaakin. Vähempikin vouhotus ja stressi riittäisi. Itse tykkään joulusta jokseenkin - jouluruuat, makeiset ja leivonnaiset ovat ihania, ja joululahjojen tekeminen ja antaminen on ihan parasta. Mutta jotenkin ei jaksaisi stressata niistäkään liikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ja joo, oon iha samoilla linjoilla, liika on liikaa :)

   Poista
 3. Joo ei innosta jouluhössötys täälläkään. :D Yhteen aikaan kieltäydyin lähettämästä joulukortteja tai edes antamasta lahjoja. Nyt on niitten suhteen jo pää vähän pehmennyt. ;)

  VastaaPoista
 4. Kivat! Huovuttaminen ei oo yhtään kyllä mun juttu, mutta sulta näyttää onnistuvan hyvin!

  VastaaPoista
 5. Mä inhosin ennen joulua enkä oo sitä kahteen vuoteen edes viettänyt. Tänä vuonna on sitten joku hullu joulukärpänen purru ja meiltä löytyy jo joitain joulukoristeita (valoja siis) ja lahjat on jo hyvin paketissa ja kortit odottaa postitusta :D Mun mielestä tää on ällöttävää Haluan taas olla jouluvastainen! Miehen mielestä on vaan ihanaa, että oon innoissani :D

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.