Arkiset jalkineet

Raitalanka ja miehen sukat. Hmm. Mietin tovin mallia, perussukkaa ajatuksena, koska mielestäni raitalankaan pitsit tai palmikot hukkuvat ja ei en niin hyvin miehenkään jalkaan sovi. Syntyi sitten nämä - ihan perussukat mutta jatkoin tuota joustinta jalkaterän päällekin. Olen yllättynyt miten noinkin pieni ja helppo malli voi tehdä niin ison eron :)


Lanka: Novita 7 veljestä raita, 113g
Puikot: 3,5mm
Ohje omasta päästä

12 kommenttia

 1. Kauniit sukat. Itse teen aina tuota joustinneuletta jalkaterän päälle, ellei toisin sovita asiakkaan kanssa. Muotoutuu hyvin jalan mukaan ja pysyy jalassa paremmin kuosissa. Ei pyöri esim saappaassa.

  VastaaPoista
 2. Yksinkertaiset mutta hienot. Itse olen raitalangoista samaa mieltä. Vaativat yksinkertaisen pinnan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus yksinkertaisuus on kauneinta :) mutta joo, monesti nähnyt upeita palmikoita raitalangalla, niin se totaalisesti katoaa se pinta sinne värien sekamelskaan, mutta toki kuka tykkää ja mistäkin :)

   Poista
 3. Ison eron tekee kyllä perussukkiin, kun tekee noin. Itse olen vain todella laiska neulomaan joustinneuletta. Katsotaan mitä itse keksin mieheni sukkiin, kunhan vain saan ne puikoille :)

  VastaaPoista
 4. Nää on jotenki tosi kivat, vaikka ihan simppelit ovatkin :) Lanka on niin nättiä.

  VastaaPoista
 5. Kyllä, raitalangat eivät tarvitse paljoakaan. Ja hyväksi minäkin olen kokenut ne sukat, joissa resori jatkaa varpaisiin saakka!

  VastaaPoista
 6. Joustinneule toimii hyvin ja ainakin meillä parhaiksi sukiksi valkkautuvat tällä tyylillä tehdyt. Etenkin pienemmissä jaloissa tuntuu pysyvän parhaiten nämä ja antaa enemmän liikkumavaraa sopivuudenkin suhteen elle oo just varma jalan koosta :) Loistava malli siis :)

  VastaaPoista
 7. Tosi kauniit! Joustinneule elävöittää tota raitaa mukavasti. Itse en ole tainnut koskaan jatkaa joustinta jalkaterän päälle, sukan teossa kun inhoan eniten juuri sitä joustimen tekoa :D

  VastaaPoista
 8. Tulin katteleen josko täältä löytyis ideaa vävypojan sukkiin...taidan tehdä tällaiset...Miehekkäät on, eipä ne pitsit ja palmikot miehille sopine :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.