Tohtorikaloja kokeilemassa

Miusta tuli eilen kalojen ruokaa! apua! Mikä homma tää on?


Lappeenrantaan avautui uusi Tohtorikalat-jalkahoitola. Monille varmaan tuttu ulkomaan reissuista. Työnnetään jalat akvaarioon ja sitten kalat hoitaa loput. Aika jännä fiilis kieltämättä, en ollut koskaan ennen kokeillut. Kuvailisin tunnetta enempi semmoselta virtaustunteelta, ihan kuin vesivirta kävisi jalkoihi, sitten kun tuijotteli kalojen touhua niin rupes kutittaa. Miulla on ollut enemmän ja vähemmän helteiden takia turvotusta jaloissa ja tuo auttoi siihenkin! Turvotus väheni huomattavasti eikä jalka oo yhtä ilkeäntuntuinen kuin muutamana edellisenä päivänä.

"Garra rufa -kalat ovat karppikalojen heimoon (Cyprinidae) kuuluvia makeanveden kaloja. Se on myös "doctor fish"-nimellä tunnettu hampaaton "näykkijä". Garra Rufaa tavataan Turkissa, Syyriassa ja Irakissa, missä ne luontaisesti elävät joissa ja kuumissa lähteissä, jopa 40 asteen lämpötiloissa. Garra rufa näykkii kuollutta ihosolukkoa samalla antaen kevyttä hierontaa, joka vilkastuttaa verenkiertoa. Hoito on erittäin rentouttavaa ja sopii myös lapsille. Garra rufa erittää Dietanoli-nimistä entsyymiä, joka edistää solujen uusiutumista. Vuonna 2000 ihotautilääkäri Sedat Ozcelik julkaisi "The Journal Of Dermatology" -lehdessä tutkimuksen Garra rufa -kalojen käytöstä psoriasis-potilaiden hoidossa. Hoidolla on jopa nimi: Ichtyotherapy ja se on määritelty kalan käytöksi sairauden hoitoon."

Käytiin ystäväni Katin kanssa tuolla tutustumassa, aion kyllä mennä toistekin! Ostin samalla reissulla myös äidille lahjakortin, koska hän on tunnettu karheista ja kovettuneista jaloistaan. Kuulema tuo hoito soveltuu paremmin kuin hyvin siihen tarkoitukseen. Tohtorikalat-hoitolassa on myös mahdollista saada kosmetologipalveluita, sekä esteettymyys on ykkösluokkaa.

Ronja-koirakin oli tervetullut, mutta jäi ilman jalkahoitoa :D
Tämä postaus on tehty yhteistyössä Tohtorikalat Jalkahoitolan kanssa.

9 kommenttia

 1. Vau, mahtavaa että tällainen tullut myös Lappeenrantaan! Joskus Kanarialla kävin ja nytpä taidan samoin tein varata ajan kalatohtoreille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaa ei välttis tarvii kuulema pelkkään kalahoitoon varata, et voi mennä suoraan :) avajaistarjoukset 15.8. Asti :)

   Poista
 2. Kerroit, että esteettömyys on ykkösluokkaa. =) kysyisinkin siis että miten tonne akvaarioon pääsee :D kun tossa ekassa (periaattees tokassa) kuvassa näyttää ett sinne on rappusentapanen.. satuitko kiinnittään huomiota :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni rappu siihen on, mutta ne ovat siirrettävissä ja apua varmasti saa :)

   Poista
  2. Esteetöntä on sisään pääsy suoraan katutasosta. Jalkojenpesupaikalle pääsee ihan viereen pyörätuolilla (pesualtaan reuna on 50 cm korkeudella lattiasta) Tohtorikala-altaan penkki on n. 70 cm korkea, jotta jalat eivät yletä suoraan altaan pohjaan. Riippuu pyörätuolin käyttäjän käsivoimista minkä verran tarvitsee apua päästäkseen istumaan varsinaiselle penkille. Ehkä olisi mahdollista istua omassa pyörätuolissa, jos siinä olisi lisäpehmuste tai tyyny? Altaan reuna on 67 cm korkeudella ja istuinpenkki 76 cm. terv. Tohtorikalat -jalkahoitola Lpr Jorma Tyrmi.

   Poista
 3. Oijjoi, näyttääpäs hauskalta! Oon josus nähny näist kuvii ja kuullu, mut en oo ite päässy kokeilee. Tännehhä myö mennäänki sit ens Lpr reissul :'D

  VastaaPoista
 4. Voi juku, hyvä juttu! Olen syyskuussa suomenlomalla mökillä Lappeenrannan lähellä, täytyy mennä testaamaan!

  VastaaPoista
 5. Voiku pääsis itekkin kokeilemaan!:) Oon kyllä varma, että tulis naurettua maha kippuralla kutinasta, koska kutian vähän liiankin herkästi, varsinkin jaloista :D Oliko kallis tuo jalkahoito tms?:)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.