Hentsun helpot supersukat

Mitä antaa kiitokseksi ystävälle joka ei välttämättä tarvitse mitään? No villasukat tietenkin! Ystäväni joutui polvileikkaukseen ja hänen autonsa jäi turhaksi muutamaksi viikoksi. Tästä superkiitollisena kitkuttelin nämä sukat. Lämmittävät myös varmasti leikattua polveakin, kun näytti tuo kelikin olevan mukavan kesäinen ( huomatkaa sarkasmi :D )Lanka: Novita 7 veljestä (valkoinen ja vanha kunnon sateenkaari)
Puikot: 3,5mm
Lankaa kului 243 grammaa

Moni on tuntuu etsiskelevän pitkien perussukkien ohjetta. Tunnustan itsekin joskus olleen hakusessa silmukkamäärien kanssa varsinkin en tajua mitään mallineuloksista joten ajattelin nyt jakaa tämän oman hyväksi havaitun ohjeeni.

Käsialani on suht tavallista ja sukista tulee tällä ohjeella napakat. Jos siulla on paksummat jalat niin lisää silmukoita ja vähennä kavennuskierrosten väliä. Esimerkiksi paksumpaan jalkaan 20s per puikko (80s yhteensä) ja kavennukset joka 10krs. Ei ole niin nuukaa tämä touhu :)

Luo 68 silmukkaa, 17s per puikko. Neulo 2 oikein 2 nurin-joustinneulosta 20 kerrosta.

Neulo toiset 20 kerrosta ja tee ensimmäiset kavennukset neuloen kaksi oikein yhteen jokaisen puikon lopussa. Neulo taas 20krs ja toista kavennukset. Sitten toista kavennukset joka 15krs, kunnes silmukoita jää 44, eli 11s per puikko.

Kun silmukoita on jäljellä 44s, eli kavennukset tehty niin neulo vielä 40krs oikeaa jonka jälkeen vielä 30krs 2o 2n-joustinneuletta.

Neulo kantapää. Näihin sukkiin tein ranskalaisen ristiinvahvistetun kantapään, jonka ohje löytyy esimerkiksi tästä linkistä. Kantapään tyylillä ei ole väliä :) Kerroksia tähän kantapäähän tein 23 ja silmukoita jäi jaettavaksi 14s. Sitten nostettiin reunoista 12s.

Tee kiilakavennukset joka toinen kerros, kunnes puikoilla on  taas 11s eli yhteensä 44s. Neulo sukasta halutun pituinen ja tee kärkikavennukset. Tähän tein perinteisen leveämmän nauhakavennuksen, eli neuloin joka toinen kerros 1. ja 3. puikon lopussa 2 oikein yhteen ja 1o ja 2. ja 4. puikon alussa ylivetokavennus, eli 1o 1 nostetaan neulomatta 1o ja nosta neulomatta jäänyt neulotun yli. Sitten kun puikolla oli jäljellä 7s niin tein kavennukse joka krs.

Sitten vaan päättele ja nauti sukista <3


24 kommenttia

 1. Ihanat!! ja kiitos ohjeesta. En kyllä tiedä koska minun pitkäänteisyys kestää tekemään näin pitkät sukat, mutta olishan ne hienot. Ja tykkään kans enemmän tuosta vanhasta sateenkaaresta, kun uudesta. ):

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tulee vissii vähän samantyylinen uus lanka taas, vaan vähän tummempi :)

   Poista
 2. Näitä sukkia katsellessa tulee todella iloiselle mielelle! Oikeat supersukat!

  VastaaPoista
 3. Apua! Nää näyttää niin hyvältä että pakko vissiin itellekki ruveta pitkiä sukkia talveks neulomaan! Ikinä en oo siis 10senttiä pidempiä varsia neulonu :D useinmiten teen vielä lyhkäsemmät, nilkkasukkaa siis ;) sun blogissa on niin nättejä sukkia, että multa loppuu kohta puikot millä neuloa kun niin monta neulomusta työn alla... täytyy vissiin tilailla uusia sukkapuikkoja, knitpicsitkös ne oli mitä suosittelit? :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljaa hyvä tulee, ja ku välillä tekee vaik välii muuta ni ei maistu puulta :) Joo, miusta ne knitpicksit on parhaita! pyöröpuikosta löytyy :) ja teetee shopista muistaakseni ja :)

   Poista
 4. Hei ystäväni taidanpa otaa ohjeesi itellenikin koko olisi kiva tietää en löytänyt ohjeesta vai olenko lian kiireinen lukia
  Kesäkuun paketti on lähtenyt likkeele toivon että saat sen ennen juhannusta

  VastaaPoista
 5. Kiitos Salainen ystäväni, paketti saapui jo viime viikolla, en vaan ole ehtinyt sitä bloggaamaan. Nytkin on riennettävä työmaata kohden!
  Hienot sukat olet tehnyt, tulen paremmalla ajalla tutustumaan blogiisi paremmin!
  lämpimiä kesäpäiviä odottelee BlueNun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että oot saanu paketin :) toivottavasti oli mieluinen! :)

   Poista
 6. Kiitos hyvästä ohjeesta! Kiva kun olet kirjoittanut ohjeeseen, että kuinka monen kerroksen välein kavennetaan. Vihaan niitä ohjeita, joissa neuvotaan kaventamaan 2cm välein.. Eihän ne sentit oo ekassa ja tokassa sukassa ikinä yhtä pitkiä! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie kans! Mie aina ite lasken kierroksista, en senteistä just saman homman takia, et ei niitä muuten ikinä saa kohalleen :D ja ku laskee sukissa kierroksia ni saa tasan varmasti saman pituiset sukat :)

   Poista
 7. Kiitos sopivan simppelistä ohjeesta! Täytyypä laittaa pitkät sukat puikoille täälläkin.

  VastaaPoista
 8. Ihan super ihanat sukat! :) Ja kiva kun laitoit ohjeen. Oon monesti miettinykkii et pitäs kokeilla pitkävartisia, mut ei oo ollu hajuakaan noista silmukkamääristä ja kavennuksista. :P

  VastaaPoista
 9. Kiitos ohjeesta, tätä olen etsinyt ja tämä on sen verran selkeä että minäkin joka olen vasta aloittelija aion todellakin kutoa tällaiset sukat! :)

  VastaaPoista
 10. Hei, täällä aivan vasta alkaja tarjentelee/ kysyy tyhmiä. Tuleeko tuohon alkuun 20krs joustin neuletta ja sitten jatkuu oikealla? Jumahdin tuohon "neulo toiset 20 krs ja tee ekat kavennukset". Kiitos ja anteeks :D

  VastaaPoista
 11. Mulla tiukka käsialaa joten sukan varresta tuli todella tiukka. Piti purkaa. Yritän kuitenkin uudelleen. Yksinkertainen ohje mikä on hyvä!

  VastaaPoista
 12. Kiitos ohjeesta! Nyt saan käyttöä kaikille jämälankakerilleni, kun kilkuttelen näitä. Kiitos!

  VastaaPoista
 13. Aivan upeat sukat. Taidan "varastaa"mallin.
  Kiitos, vaikka olen kuvisope, niin paljon olen oppinut näiltä ja muiltakin sivuilta. Nyt eläkkeellä ja omia juttuja teen.
  Aurinkoista ��kevättä

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.