Mummolle lämmintä

Monesti oon kirjoitellut miten piirakkasukkamalli on miulle erityisen rakas. Mummon takia. Mummo aina neuloi niitä, mutta nykyään hän ei enää osaa neuloa. Päätin nyt äitienpäiväksi tekaista Mummolle piirakkasukat, vähän kuin vastalahjaksi niistä kymmenistä pareista, mitä oon elämäni aikana saanut. Mummolla käydessä kutileet oli mukana, neuloskelin siinä samalla. Vähän harmitti, että mummo ei enää osaa, tai muista - olisin nyt varmasti tuhannesti viisaampi neuloja, jos toisin olisi. Toisaalta pitää arvostaa nyt tätä hetkeä ja sitä, että mummo vielä on meidän kanssa ja jaksaa tilanteeseen nähden hyvin.

Poikkeuksellisesti kuvasin sukat näin. Ohimennen. Halusin kuvaan myös käsinvirkatun ja kirjaillun tyynyn, jotka oletettavasti mummo on aikanaan väsännyt. Peiton muistan lapsuudesta, mutta kyllä sitä nykyään katsoo ihan eri silmällä. Se on käsin tehty.


Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5mm
Ohje piirakkasukkiin

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille ja mummeleille!

4 kommenttia

 1. ihanat sukat olet mummollesi neulonut! Mahtoi olla mummo onnessaan :)

  Ja kieltämättä itsekin katselen omilla isovanhemmilla ollessa aivan eri vinkkelistä noita valtavia kalalangasta virkattuja peittoja mitä ei itse jaksaisi kuuna päivänä tehdä! Ja kaikenlisäksi ne on kuin koneella neulottuja, niin siistiä jälkeä. Vielä on paljon matkaa siihen, että itse moista saisi aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en itekkää todellakaa lähtis virkkailee mitää kalalangasta, hattua täytyy nostaa! :D

   Poista
 2. Ihana muistaa mummoa, varmasti tykkää lahjastaan <3 Ja upeat on piirakat harmaanakin!

  VastaaPoista
 3. Mummot on helmiä ♥ ja nuo sukat on suloiset! Jos susta on tullu vanha? He heheh, eikös just silloin opita arvostamaan ympäröivää maailmaa eri silmillä? :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.