Lisää etanapostia

Tällä kertaa sain postia joka ei liittynyt neulomiseen tai lankoihin pätkääkään! Innostuin viime viikolla postittamaan pitkästä aikaa muutaman postcrossing-kortin ja tänään kotiin tullessa kortteja odottikin jo kolme; yksi Hollannista, toinen Saksasta ja sitten kolmas ihan koti-Suomesta! Mie en muistanutkaan miten jännää tää homma oli!


Jos joku ei tiedä, mikä on postcrossing niin tässä teille pähkinän kuoressa! Postcrossing on iso postikorttirinki, jossa porukka lähettelee kortteja random ihmisille random maahan! Nettisivusto arpoo osoitteen ja kortti lähetetään sinne. Tyypit voi toivoa erilaisia kortteja, useat haluavat maisema kortteja, toiset muumeja ja mie tietenkin toivoisin neuleaiheisia kortteja jos vaan suinkin mahdollista. Postikorttiin voi kirjoittaa tai olla kirjoittamatta, mutta tietenkin kortti missä on lukemista on aina kivempi. Korttiin myös kirjoitetaan ID-numero, jonka saaja syöttää sitten Postcrossing-sivustolle ja näin sieltä näkee sitten montako kilometriä kortti on matkannut ja kauan. Sivusto laskee niin, että periaatteessa saat 1 kortin aina 1 lähetetystä, eli jos lähetät 5 korttia niin sitten pitäisi saapuakin 5 korttia.

Miksi mie oon innostunut tähän? En tiedä, ehkä siksi koska on vaan yksinkertaisen kivaa saada laskujen joukossa myös jotain kivaa aina välillä! Miusta on myös kiva harjaannuttaa Lontoonkielen kirjoitustaitoa ja lähetellä kivoja kortteja ja postimerkkejä pitkin kyliä. Tällä hetkellä saapuneita kortteja on 103 ja lempparikortit oon laittanut seinälle, muut asustelee vielä isossa kenkälaatikossa. Niitä on sitten myöhemmin jälkeen päin kiva lukea.

Tämä harrastus ei vaadi edes mitään kummoista englanninkielen taitoa, riittää vaan että osaa kirjoittaa osoitteen ja ID-numeron oikein. Muistan ensimmäisen saapuneen kortin Venäjältä, jossa luki jotain tyylii "I drive taksi. I live in viiborg vipuri. I am musicman!" - Se kortti on ehkä hymyilyttänyt kaikista eniten, koska kortin lähetti vanhempi mies, joka selkeästi ei osannut juuri kieltä mutta yritti sentään!! :)

Tässäkin hommassa mielestäni kaikista tärkein on se ajatus ja se toisen ilahduttaminen!

21 kommenttia

 1. Mä harrastin pitkään kirjeenvaihtoa ulkomaille :) Se oli kans ihan huippua, kun innolla aina odotti niitä kirjeitä ja oli kiva kirjoitella niitä. Silloin oli siis lähes kaikki muut siirtyneet sähköposteihin jne, mutta mun mielestä mikään sähköposti ei voita oikeaa kirjettä :) Sama varmasti postikorttienkin kanssa. Vois joskus kokeilla tätä postcrossing-juttua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Jotenkin itse koen postikortit kivemmiksi, kun on kumminkin mahollista ruveta vaikka pidempääkin kirjottelee mutta sit jos ei iske niin ei tarvii :)

   Poista
  2. Juu, tottakai :) En mä ehkä nykyään enää lähtis maratonkirjeitä kirjottelemaan :) Mutta lähinnä se, että ylipäätään käyttää snailmailia :)

   Poista
 2. Mäkin harrastin postcrossingia muutaman vuoden mutta pari vuotta sitten innostus yhtäkkiä lopahti. En oikein itekään tiiä miksi. Postikortteja on kyllä tosi kiva saada ja lähettää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulla oli kans tässä välissä puolentoista vuoden tauko, mutta näppärää ku voi aina innostua uudestaa ja jatkaa siitä mihin jäi :)

   Poista
 3. Rekisteröidyin minäkin, tosi kiva idea :)

  VastaaPoista
 4. Mäkin crosseilin (ja swappasin), mutta sitten en enää vaan jaksanut. Suurin syy oli se, että sain mielestäni ihan järkyttävän rumia kortteja useimmiten. Vähän sellasia, kun ite postittais jotain Aku Ankan mukana tulleita ohuita lärpäkekortteja :( Ei oikein oltu ajateltu, että mistähän voisin tykätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuntuu et toiset panostaa hirveesit kortteihin ja toiset sitten ei, pari mainoskorttia itsekin saaneena :/

   Poista
 5. Minäkin olen joskus harrastellut, on kyllä hauskaa puuhaa!! :)

  VastaaPoista
 6. Ompa ihana idea! Taijan itekin huomenna mennä kurkkimaan tuota nettisivustoa :)

  VastaaPoista
 7. Hyvää huomenta täältä Ruotsista, kyllä tykkäsin

  VastaaPoista
 8. Kiitos ideasta <3 Linkkasin blogisi omaan blogiini, kun mainitsin tästä ideasta. Toivottavasti ei haittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa tietenkään :) kiva jakaa postikorttien hyvää mieltä muilleki!

   Poista
 9. Mä innostuin postcrossingista joskus vuosia sitten (hm, ainakin 6-7 vuotta takaperin), mutta innostus lopahti aika pian. Lähetin varmaan kymmenkunta korttia (suurin osa niistä itse huolella näperrettyjä), enkä koskaan saanut yhtään korttia takaisin. En tiedä, miten mulla kävikin noin huono tuuri, mutta siihen se into lopahti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurja homma :( kyllähä noita kortteja matkalla häviää mutta ei noin paljon :( Josko homma on sen jälkeen parantunut :)

   Poista
 10. Kiitti vinkistä :) Pakko itsekin kokeilla kun vaikuttaa niin jännältä idealta. Ensimmäinen osoite jo valmiina eli kortin metsästykseen olisi lähdettävä!

  VastaaPoista
 11. www.fagr.bu.edu.eg
  www.abio.fagr.bu.edu.eg
  www.econ.fagr.bu.edu.eg
  www.eng.fagr.bu.edu.eg
  www.agro.fagr.bu.edu.eg
  www.anmprd.fagr.bu.edu.eg
  www.food.fagr.bu.edu.eg
  www.genet.fagr.bu.edu.eg
  www.hort.fagr.bu.edu.eg
  www.path.fagr.bu.edu.eg
  www.prot.fagr.bu.edu.eg
  www.soil.fagr.bu.edu.eg

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.