Maatuskapussukat

Iäkäs mummon vanha ompelukoneeni yskähtelee jo vähän vanhuuttaan. Olen aiemmin ihmetellyt, miksi se jättää niin löysää alalankatikkiä. Nyt osasin jo paikallistaa ongelman, kun töissä avasin suuni. Puolakotelo on löysä, eikä valitettavasti tiukkaaminenkaan auttanut. Se ompelee kyllä nätisti ja puksuttaa muuten kuin juna, mutta tikki jää löysähkölle. Töissä luvattiin, että voin roudata koneen sinne ja putsata sen paineilman kanssa, sekä voidaan yhdessä kattoa jos puolakotelolle sais jotain tehtyä. Tuo kone on vuodelta -79, joten voi olla, ettei uutta puolakoteloa enää ees saa, joten jotain on keksittävä.

Sain kumminkin ommeltua pari pussukkaa joku aika sitten hommaamastani maatuskakernistä. Vetskareita olin hommannut aikapäiviä sitten halvalla ebaysta. Olisi tarkoitus lahjoa ystäviä näillä jouluna ;) Sori kaverit! En malttanut olla postailematta näitä jo nyt.


Keväällä hommasin sukkia varten nimikointilappuja, mutta täytyy myöntää, että olen ollut tosi laiska niitä laittamaan niihin sukkiin. Nyt kumminkin surautin pusseihin "puumerkin" :) Sillä sai kivasti pienen yksityiskohdan pussukoihin.

Kokonaisuudessaan siinä lukee Omin käsin tehnyt Henna Jokio

Olen myös saanut kerättyä jo aikalailla tölkkiklipsuja ja olisi tarkoitus ensi viikolla sitten niitä ruveta tuunaamaan ja pesemään.


Nipsuttimia on yhteensä about 3 litraa, määrää en ole laskenut, heh! Ainuttakaan en ole juonut itse vaan näitä on tullut millon mistäkin, porukoilta, iskältä, kavereilta ja tutuilta. Kiitos niistä! Haluan kumminkin näitä lisää ja lisää ja lisää! Meinasin ahkeroida useamman erilaisen tölkkinipsutin laukun tai pussukan :)

Äitini oli muuten taas kikkailut uuden himmelimallin! Tämmösen huolisin meillekin! Pahoittelen kännykkäkuvaa, mutta saa siitä selvän kumminkin.


7 kommenttia

 1. Hienot pussukat ja himmeli! T. Tilkkureppu

  VastaaPoista
 2. Oi sinua kätevää tekijää. Mie en osaa ommella ja ihailen aina toisen tekemiä. Tykkään maatuskoista, samanlaista kerniä keittiön pöydällä. Taitava olet ja niin sinun äitikin! Birgitta

  VastaaPoista
 3. Ihkut mummupussit :) Jossain näin ohjeen pilleistä tehtyihin himmeleisiin (kirjotinkohan päin mäntyjä :D ), ois kiva kokeilla joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilleistä on hyvä aloittaa :) äitikin on muutamab tehnyt niistä ja spraymaalilla sitten maalannut, hienoja tullut. Lasten huoneisiin saa kivoja värikkäitä himmelikoristeita pilleistä :)

   Poista
 4. Kyllä mun himmeli kalpenee tuon komeuden rinnalla :D

  VastaaPoista
 5. Ai etta, himmeleita ku oppis tekee noin hienoja. Ma just vasasin ekan paperipilli-hardellin :D

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.