Raivostuttavat raidalliset polvisukat


Raidalliset sukat ovat kauniita, yksinkertaisia ja nättejä. Niitä on yleensä kiva tehdä, mutta päätteleminen ja muu vastaava on sangen tylsää hommaa. Yleensä jos teen raitasukkia niin kuljetan niitä lankoja siellä takana, enkä päättele jokaikistä raitaa erikseen. Niin on mukamas helpompaa. Nyt kun teki 4 erivärillä niin lankojen selvittämiseen meni kauemmin vissii aikaa kuin itse neulomiseen. Huoh! Tarkoituksenani oli tehdä ihan kokonaan raidalliset sukat, mutta menetin hermoni varren kanssa ja päätin sitten tehdä kärjestä raidattoman. Heidi on tehnyt tosi nättejä raitasukkia ja osakseen sain inspiraation niistä.

Ohjetta kumminkin sovelsin omaan käsialaani ja varteen silmukoita tuli vain 56. Novitan ohjeessa polvisukkii tulee 64 silmukkaa, mikä mielestäni on hirmuinen määrä. Tykkään tehdä sukista napakat, sillä neulos aina löystyy käytössä ja löpsähtää. Polvisukat ovat kyllä siinä mielessä kivat, että niitä voi pitää ns. säärystiminä sekä sitten kokomittaisena, miten ikinä tykkääkään. Nämä sukat menivät syntymäpäivälahjaksi kaverilleni :)


Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5mm
Ohje: Omasta päästä :) soveltaen novitan ohjetta

Syksy on tullut kovaa vauhtia. Olen tosiaan oppinut nauttimaan syksyn väreistä ihan eri tapaan kuin ennen. Ilmeisesti miusta on tullut vanha ;)


8 kommenttia

 1. Tiedän tunteen!!!!
  Hermot on täälläkin menetetty moneen kertaan lankasotkujen takia. Nykyisin melkeinpä teenkin - silloin milloin teen SeiskaVeikasta - kahdella raitavärillä sekaisin, niin ei tuu ihan samannäköisiä kuin muilla, mutta raitaa joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 2. Mä tykkään ihan hirmusesti näistä sun kuvista! Ihana kun oot jaksanut nähdä vaivaa eikä vaan oo "tyhjät sukat " jossain pöydällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukat on yleensä paremman näköset jalassa kuin "tyhjillään" ;) jotkut tennarisukat etenkää ei näytä yhtään miltään ellei ne oo jalassa :) onneksi löytyy lähipiiristä sukkamalleja ;D

   Poista
 3. Totta. Selvittelyssä on oma riesansa ja arvaat varmaan että joku muukin on paininut saman pulman kanssa. Olet myös oikeassa että sukat ovat paremman näköiset jalassa, olis mukava tietää, mistä saisi sellaisen jalan joita oli ennen sukkakaupoissa :)

  VastaaPoista
 4. Ai niin, piti kehumani noita raitasukkia. Ovat kyllä raikkaat, tuli ihan karamelli mieleen.

  VastaaPoista
 5. I-H-A-N-A-T!! Olisikohan sukista tullut liian levottomat, jos varsikin olisi raidoitetttu? En tiedä, mutta upeat ovat näinkin! :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat värit! :) Ja muutenki tosi nätit sukat :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.