Virkattua viimeistelyä

Virkkuukoukku ei oo miun juttu. Olen pari vauvan peittoa virkannut joo, mutta noin muuten.. En vaan osaa!

Sain kaveriltani "tilauksen", että tytöt tarvii sukkia. Päätin vanhemmalle tytölle sitten tehdä kivat raitasukat ja näin jossain ohjeessa pitkiin sukkiin virkatun koristesauman. Pähkäilin monta kertaa, että miten hitossa saan sen virkattua - kyseisessä ohjeessakaan ei lukenut kuin "virkkaa takasaumaan.." Joo, virkkaa mut miten! Yks yö sitten kun en saanut unta niin kikkailin ja sainpas! Miusta nuo saumat on kiva lisä takasaumassa - antaa vähän näköä ja peittää langanvaihtumisen :D

Vielä harjoittelemista vaatii kyllä, että saumasta tulee siisti, mutta pikkuhiljaa :)

 Tuo raita siis jää nätisti jalassa taakse. :)


Olen myös tutustunut ja linkki-postauksen jäljiltä kahlaillut blogeja. Osa miellytti kovastikin ja liityin vakkarilukijaksi! Mutta samalla iski hienoinen alemmuuskompleksi, kun olen vain perusneuloja! En (vielä) osaa mitään erikoisuuksia tai hienouksia.. Mutta päätin, että ei auta surkutella, kun pitää vaan opetella! :)

13 kommenttia

 1. Eläpä turhaan masistele, jokainen on JOSKUS alottelija ;)

  VastaaPoista
 2. Jopas pienellä jutulla saa tosi hauskanäköisen yksityiskohdan! Mullakin virkkaaminen aiheuttaa enemmän päänvaivaa kuin kutominen. Mutta aina jotain pientä kuitenkin! :)

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava idea tuo virkattu sauma! Minua aina harmittaa kun raitasukissa minulla jää aina hirmuinen hyppyri siihen langanvaihtokohtaan. Kauniit sukat tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulla kans joskus jää, varsinki päättelykohtiin saattaa jäädä rumat muhrukat, tällä taktikkalla peittyy nekin! :D

   Poista
 4. Pöh ja pyh. Tuo on ihan siisti sauma, ja tosi kivannäkönen! :) Muutenkin ihanat värit, tuo tumma raita tekee kivan säväyksen.

  Ja mitä tuohon alemmuuskompleksiin tulee: pidän käsitöitä niin kuin valokuvauksena: kymmenen prosenttia onnistuu ja päätyy blogeihin, 90 prosenttia menee jonnekin ihan muualle. ;) Ja joskus parhaimmat ideat syntyvät simppeleistä asioista, kuten hyvästä neulomiskäsialasta - niin kuin sinulla.

  Että vakilukijana minäkin täällä. :D

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva idea ja siisti sauma, ei yhtään huomaa että olisi ollut hankalaa. :)

  VastaaPoista
 6. Tämä pitää laittaa korvan taakse seuraavia raitasukkia ajatellen, näyttää kivalle! Itsellä kun tuppaa se kerroksen vaihtumiskohta olemaan hyvin epämääräisen näkönen raitasukissa :D

  VastaaPoista
 7. Perusjuttuja minäkin olen jo muutaman vuoden harrastanut ja kehitellyt asioita vähitellen. Viimeksi eilen muistelin kuinka sukan kärkiosa tuli aikanaan tehtyä. Kun osasi vaan sen aina puikon lopussa kavennuksen.

  VastaaPoista
 8. Oikein herkulliset sukat, wau. Perusjututhan ne ovat parhaita.

  Sinulle olis haaste miun blogissa!

  VastaaPoista
 9. Mieki oon ihan peruskäsityöläinen vielä, ku ei luonnistu sit millään kaikenmaailman kirjoneulonnat ynnä muut :D Mut hyvinhän näillä "tavistaidoillaki" pärjää! :) Väriä ja langan laatua vaihtelemalla saa aika paljon aikaan ;)

  VastaaPoista
 10. Hei, näyttääpä hyvältä!! Tuota ideaa pitää joskus hyödyntää raitasukissa! Teen varret aina joustimena juurikin senvuoksi, että lankojen vaihtumiskohdasta ei koskaan saa riittävän nättiä.
  Olen joskus johonkin virkannut kuvioita niin, että lanka tulee työn nurjalta puolelta eli että koukulla vaan vedän silmukoita "näkyvälle puolelle". Nopeaa ja helppoa. :o)

  VastaaPoista
 11. Hauska idea tuo takasauma virkaten :). Peruskäsityöläinen täälläkin :). Tosin mullakin on alemmuskompleksi, joten hyvin sovin tänne sun seuraan. Jäin lukijaksikin.

  VastaaPoista
 12. Mie kans tykkään lukea semmoisia blogeja, joissa ei oo "liian hienoja" juttuja.. :D tuntee ittesä niin huonoksi! :D

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.