Päättelijän painajaismaiset raitasukat

Jämälankojen tuhoaminen virallisesti aloitettu! Aiemmassa postauksessa jo vilahtikin nämä, mutta nyt ne ovat virallisesti valmistuneet ja postin matkassa uudelle omistajalle.

Lanka: Novita 7 veljestä ja jotain satunnaisia jämäkeriä samaa vahvuutta
Puikot: 3,5mm
Ohje: omasta päästä

Tavan peruspolvisukkaa tässä haettiin, mutta luoja mikä päätteleminen! Päättelin sukkia reilun tunnin. Jälkiviisaana löysin tänään netistä oivan videon, joka olisi säästänyt tässä projektissa paljon aikaa ja vaivaa ja lopputuloskin olisi ollut varmaan nätimpi ja vähemmän solmumuhkurainen. Video löytyy Dropsin ohjeistuksista TÄÄLTÄ

Nämä sukat menivät ystävälleni "työsukiski" navetalle saappaisiin, joten ajavat varmasti hommansa siinä asiassa.

23 kommenttia

 1. Jämäraitasukat on ihania, mutta se päättely...aarrgg :DD

  VastaaPoista
 2. Tuo päättelytapa on muuten tosi kätevän näkönen! Pitää kokeilla jos vielä jaksaa puikkoja heilutella.

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat, mut toi päättely... Hirmuinen homma - hattua nostan.
  Fiksun näköisesti tuossa videolla, päättelytkin puolittuis. Pitääpä seuraavissa raitaisissa kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko kyllä kokeilla itekin sitä seuraavan kerran. Tuskaista on tuo päättely, muutenhan ei syntyisikään ku pelkkiä megaraidallisia sukkia ;D

   Poista
  2. Kiitos hyvästä vinkistä, tosi siistiä jälkeä tuli :)   Poista
 4. Siis todella hienot sukat!! Malttako noita navettasukiksi ottaa lainkaan? :) Laitan linkin ns. taikasolmuun, josta on myös apua päättelyyn.

  http://m.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-nq_7EXTWHE&desktop_uri=%2Fwatch%3Ffeature%3Dplayer_embedded%26v%3D-nq_7EXTWHE


  Tuo soveltuu parhaiten silloin kun värin vaihtumiskohta ei ole rivilleen tarkkaa tai kun jatketaan samalla värillä. Olen muutamiin sukkiin tätä kokeillut ja toimii! Ennemmin lanka katkeaa kuin solmu antaa periksi. Käytän tätä solmua mm. neulejakussani, joka on edelleen työnalla. Takakappale on jo valmis eikä siinä jäänyt kuin kaksi pääteltävää langanpätkää, vaikka siihen upposi neljä kerää lankaa. Ja solmukohta jää tasaiseksi eikä sitä huomaa! Suosittelen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän taikasolmua yleensä langan jatkamiseen :) eli tuttu on. Mietin senkin soveltamista tähän mut päädyin vanhanaikaiseen... :D

   Poista
 5. Aina niin ihanat jämälankasukat. Tekisin niitä useampia jos aina ei tarvitsisi ajatella juuri tuota päättelyä.:)

  VastaaPoista
 6. Voi miten kauniin väriset raitasukat!
  Tuo videon neuvoma niksi on hyväksi koettu täälläkin, sitä käytän aina lankaa vaihtaessani tai jatkaessani. Sen opin vuosia sitten jostakin Kaffe Fassetin kirjasta.

  VastaaPoista
 7. Upeat sukat, tulee hyvälle tuulelle tuollaiset nähdessään! Ja eipäs ole tullut aiemmin tuollainen langanpäättelytapa mieleenkään - ehdottomasti tarvitsee kokeilla! Minulla onkin juuri sopivasti raitasukat työn alla. :)

  VastaaPoista
 8. Upeat sukat! Ja kiitos tuosta päättelyvinkistä :)

  Oon tähän mennessä suosinut lähinnä valmiiksi raidallisia lankoja, kun päättely on niin vihon viimeistä puuhaa.
  Mutta tuohan tekee siitä jopa siedettävää ;)

  VastaaPoista
 9. Kauniit sukat!! Iso kiitos linkistä videoon. Oon jättänyt raitasukat tekemättä vähään aikaan kun kyllästytti päättely. NYt voin taas tehdä niitä :)

  VastaaPoista
 10. Ihan älyttömän upeet sukat. Uutena lukijana ilimottaudun samalla siulle. eilen tänne tienilöysin ja heti klikkauduin lukijaksi..nyt kun lapset nukkuu alan ihan kutkulleen siun juttuja seuraamaan..

  VastaaPoista
 11. AAAAAAAAAAAAAA Ihanan väriset!!! <333 Tykkään! ei vaan RAKASTAN näitä! :DD

  VastaaPoista
 12. Kiitos paljon vinkistä! Tein juuri seiskaveikan jämistä joogasukat ja harmitti kyllä päätellä, vaikkei sitä päättelemistä loppujen lopuksi niin hirveästi ollut.

  VastaaPoista
 13. Minä käytän tuota päättelyä siten, että kieputtelen alkavan langan vähän ennen värinvaihtoa ohjeen mukaan nurjalle ja värin vaihdon jälkeen sen päättyvän värin, niin ei jää yhtään langanpäätä pääteltäväksi. ;) Muistaakseni sellaisen ohjeen löysin joskus ammoin jostain Kaffe Fassetin neulekirjasta. Niitä jos teklisi perinteisesti jälkikäteen päätelleen, ei valmista tulisi ikinä. ;)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.