Niin monta tapaa neuloa..


Oon käyttänyt apuna paljon youtubea neulomiseen, jos on joku silmukka tms. mitä en osaa, niin youtube usein osaa auttaa. Mutta oon pistänyt merkille monessa paikkaan, että hitto vie, ne neuloo ihan eri tavalla kuin mie! Suurin ero taitaa olla se, että jenkkilässä ja briteissä ne usein kuljettavat lankaa oikeassa kädessä. Ohjessa hyvä video, missä on näytetty niiden ero. Tuo "English Style" näyttää miun silmään tosi työläältä.. Mutta varmasti niin monta tapaa on tehdä ja neuloa kuin on tekijöitäkin.Ihan täällä koti Suomessakin on monta tapaa puhekielessä, mikä meinaa neulomista. Miulle neulominen on neulomista, kutominen sitten esimerkiksi mattojen kutomista kangaspuilla, jotkut puikottaa tai tikuttaa.. Haluaisinkin tietää, millä tavalla SINÄ neulot? Kudotko vai neulotko sukkia vai onko sille ihan oma sana?

Laitoin oikeaan ylälaitaan kyselyn ensi viikoksi, sinne voitte käyä klikkaamassa vaihtoehtonne taikka sitten kommentoida tähän :)

14 kommenttia

 1. Neulomisen kannalla ollaan täällä :D

  Ja muistelisin katselleeni joskus jotain amerikkalaista neuleohjelmaa, jonka perusteella ymmärsin, että nämä kaksi neuletapaa eritellään länsirannikon ja itärannikon tavalla neuloa. En muista kumpi oli kumpi. Suurinosa ohjelman neulojista käytti tuota mainitsemaasi outoa tyyliä, jossa liikutetaan puikkojen sijaan lankaa. Sitten kun ohjelmassa olikin henkilö joka neuloi meille suomalaisille tutummalla tavalla, niin juontaja oli heti haltioissaan "harvinaisemmasta" neuletavasta :D Hassuja nuo amerikkalaiset ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika jännää. Miusta ois kauheen vaikeeta tehä tolla toisella tyylillä, helpompaahan se on puikolla noukkia lankaa ku käsinee :D

   Poista
 2. Kutomista, kutomus, johtuu varmaan siitä ettei lapsuudessani kukaan tuttu kutonut kangaspuilla. Ei tarvinnut erotella.

  VastaaPoista
 3. Pisti silmään tuo että videon neuloja (!) kieputteli molemmissa tyyleissä langan aika monimutkaisen näköisesti sormien ympärille. Tekeekö kaikki niin? Minä nimittäin en.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelin samaa, en kyl kieputtele, lanka kulkee nätimmin ilman kieputtelua!

   Poista
 4. Olen kotoisin Pohjanmaalta, siellä kudotaan. Neulominen on langalla ja nneulalla neulomista eli ompelua. Bloggasin itsekin eri neulomistavoista täällä:
  http://sohvaneulomo.blogspot.fi/2013/06/kuinka-ne-oikein-neuloo.html

  VastaaPoista
 5. Minä neulon. Tosin olen oppinut puikottamaankin tässä vuoden sisään :P

  VastaaPoista
 6. Täällä neulotaan. Minä välillä kieputan langan sormien ympärille, kun liukasta lankaa esim. nyt työnalla oleva Novitan pehmeä sukkalanka.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.