Mielialasukat + ohje

Tuula on nimennyt sukat Mielialasukiksi ja vain siksi, että niitä voi pitää joko noin pitkänä tai taitettuna. Itse tykkään taitetusta mallista, koska en osaa muutenkaan pökkelöjaloissani pitää pitkiä sukkia muutenkaan. Kiva ja helppo malli! Ja tässä teille oma versioni ohjeesta;
alkuperäinen löytyy täältä


Lanka: Novita 7veljestä ja Polkka
Puikot: 3,5mm

Luo 35 silmukkaa ja neulo tasona ainaoikeaa n. 80 kierrosta. Alkuperäisessä ohjeessa oli 76krs, mutta taisin tehdä 80krs itse. Päättele silmukat ja jätä reilusti lankaa, jotta voit ommella varren yhteen. Poimi toisesta laidasta 44 silmukkaa ja neulo ne oikein puikolle.

Tämän jälkeen käännä työ ns. väärinpäin ja ompele juuri päättelemäsi reunat yhteen ja käännä varovasti työ oikein päin. Voit vaihtoehtoisesti kyllä ommella jo varren yhteen ennen silmukoiden nostamista, mutta itse koin helpommaksi poimia silmukat ensin.

Neulo kaksi kierrosta oikeaa ja aloita kantapää neulomalla 3. puikon silmukat 4. puikolle. Neulo kantapää neuloen aina oikeaa 19 kierrosta. Aloita kantapohjan kavennukset. Keskelle jää 8 (sivuilla aloittaessa 7 kummankin puolen), jatka samaa ainaoikein neulosta.

Poimi sivuilta 11 silmukkaa ja jaa kantapohjan silmukat puikoille. Tee kiilakavennukset jokatoinen kierros ja sitten vaan neulot haluamasi mittaisen jalkaosan ja tee sädekavennus;
1. kavennuskierros: kaksi oikein yhteen ja puikot loput silmukat oikein, toista kierros loppuun. Tee välikerros.
2. kavennuskierros: 3s oikein ja 2 oikein yhteen kavennus ja 3s oikein ja 2 oikein yhteen kavennus, kierros loppuun näin. Tee sitten 3 välikierrosta.
3. kavennuskierros: 2s oikein ja 2 oikein yhteen jne kierros loppuun. Tee 2 välikierrosta.
4. kavennuskierros: 1s oikein ja 2oikein yhteen jne kierros loppuun. Tee 1 välikierros.
5. kavennuskierros: 2 oikein yhteen kaikki silmukat. Päättele sukat! Voit toki tehdä nauhakavennuksenkin, mutta mie oon ite tykästynyt näihin sädekavennuksiin :)

Toivottavasti saitte tolkkua ohjeesta!6 kommenttia

 1. Nämä on mahtavat, ja niiiiiiiin ihanan väriset :) ihan mun väriset <3

  VastaaPoista
 2. Kiva malli ja hauska värimaailma.

  VastaaPoista
 3. Todella kiva malli! Kiitti ohjeesta, tuli tehtyä sillä itselle kivat sukat :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kivat sukat. Kiitos ohjeesta :)

  VastaaPoista
 5. Voi vitsit, mie taidanki jämälangat tupeltaa tämmöisiin sukkiin :) Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.