Tsuku tsuku tsuku lähdetään!

Tällä viikolla olen ollut vähän aikaansaamaton tai oikeastaan kiireinen ja touhunnut kaikkea muuta kuin neulonut. KYHin aloitukset takkuaa, mutta lohduttaudun ajatuksella, että KYH onnistuu jos saan valmiiksi 22. työtä heinäkuun loppuun. Miulla onneksi on jo 13. valmista työtä, joten 9 puuttuu! :D Ei ole mikään mahdottomuus.

Sain nyt valmiiksi siis KYH-työni numero 15. Junasukat noin puolen vuoden ikäiselle lapselle. Junasukat on kuulema hyvät käytännössä, moni kehunut. Sukan takana on myös ihana tarina;


"Alkuperäiset valkoiset sukat ovat Terttu Latvalalla varmassa tallessa.
Terttu Latvalan äiti Kerttu Latvala oli matkalla 2 kk ikäisen tyttövauvansa Tuulan kanssa sotaa pakoon alkuvuodesta 1940. Junamatka Vaasasta keskeytyi, kun rata oli poikki pommitusten takia. Junassa oli heitä vastapäätä istunut eläkkeellä oleva käsityönopettaja, jolle tuli sääli pientä vauvaa ilman tossuja. Niinpä hän oli purkanut valkoista, käsin neulottua villatakkiaan ja neulonut langasta sukat radan korjaustöiden aikana. 
Paitsi että sukka on kaunis katsella, se pysyy erittäin hyvin pienen lapsen jalassa. 


Kerttu Latvala neuloi elämänsä aikana useita satoja sukkia tällä samalla mallilla, uudet sukat aina kun tuttavapiiriin syntyi uusi vauva. Myös Terttu Latvala on neulonut yli 200 paria ja Eila Tureniuskin yli 50 paria." 


Puikot: 2,75mm
Lanka: Teetee Pallas
Ohje: täältä

Ei kommentteja

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.