Kool Aid-värileikki

Tilasin nettikaupasta muutaman pussin Kool Aid-mehujauhetta. Olin lueskellut netistä, että niillä voi värjätä lankoja, joten tuumasta toimeen! Olen kirkkaiden värien ystävä ja mitä kirkkaammat värit ja mitä kirjavampi lanka niin sen kivempi neuloa!


Eilen tein turkoosi-pinkkiä lankaa ja tänään väsättiin vihreä-violettia :)


Päädyin kokeilemaan ihan perinteistä kattilavärjäystä tällä kertaa, koska meillä on niin pieni mikro, etten saanut mitään astiaa sinne oikein mahtumaan :D


Ensin lilluteltiin lankavyyhtiä (kerä Novita Nallea) suunnilleen vartin verran, taisin lillutella tätä lankaa kauemminkin, sillä kävin noutamassa värjäysapuri-Sannan meille sillä välin.


Sitten keitettiin vettä ja viskattiin värit kattilaan. Lankoja dipattiin kummastakin päästä sen verran, että valkoinen väri peittyi. Odoteltiin muutama minuutti kun liemen väri kirjaimellisesti imeytyi lankaan ja vesi oli ihan kirkasta.

Väri siis todella imeytyi lankaan ja pois kaadettaessa vesi oli taas ihan normaalin väristä :D


Lanka huuhdeltiin juoksevalla vedellä lopuksi ja sitten vaan kuivamaan :)


 Lopputulema oli ihan jännä, vaikkain selkeästi kaksi pussia väriä ei riittänyt värjämään tasaisesti tuota 100g Nalle-kerää, vaikka ohjeessa sanottiin yhden pussin riittävän 100g lankaa.

9 kommenttia

 1. Himputti sentään! Tulipas makeen väristä. Mulla ois kerä puhtaanvalkoista Nallea, josta ei voi tehä sukanpohjia... Hmmmh. Uskaltaiskohan sitä kokeilla.

  VastaaPoista
 2. Jee! Mä tykkäsin tästä! Kiitos <3

  VastaaPoista
 3. Hehehe, kiitos ohjeesta ;) Meikätyttö taitaa viikonloppuna pilata kattilan :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kattilat kärsi tästä värjäysmetodista yhtään :) ensinnäkin tuo väri on elintarvikeväriä ja toiseksi se kaikki väri imeytyy lankaan... :D
   Tätä on kyl tilattava lisää! :D

   Poista
 4. siis wau!! tekee mieli kokeilla... tosi hienon väristä!

  VastaaPoista
 5. Ok, kiitti :) Ite koitin tilata Muksuaitasta, tein tilauksen jo viikko sitten eikä vieläkään ole tullu vastausta, teen siis tilauksen tonne Mäelle :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.