Sukkia, kukkia ja kasseja

Olen ollut vähän laiskan puoleinen käsitöiden suhteen viime aikoina. Sain kumminkin valmiiksi joogasukat, jotka ystäväni tilasi siskolleen lahjaksi. Lahja oli kuulema mieluinen, mikäs sen mukavampaa!


Lanka: Novita impivaara
Malli: neulemalli löytyi Eilen Tein-blogista, mutta ohje muuetn omasta päästä. Virkkasin kantapään aukkoon ja kärkeen reunaan kierroksen kiinteitä silmukoita, jotta lopputulos olisi siistimpi.
Puikot: 3,5mm

Äitienpäiväkin oli ja meni ja tein äidille lahjaksi hänen toivomansa videonauha-kassin, sekä iiiiiiison kasan sytykeruusuja (pitäähän äidille kukkia olla.. vaikkakin vähän erilaisia). Kassi on kyllä ommeltu kirjaimellisesti päin v*ttua, mutta ajaa asiansa. Ompelukoneesta on lamppukin palanut, olin hävittänyt nuppineulat ja yläreunaa ommellessa tajusin mokanneeni, mutta koska olen laiska purkamaan niin jäi tuollaiseksi. Puolustukseksi totean, että ompelua reunoista hankaloitti hieman se, että videonauha-poppana oli leikattu ja otettu vähän huonosti kangaspuilta, joka hankaloitti ompelemista, kun kassi meinasi purkeentua. Kesällä meinasin kyllä mennä puuhapajalle tekemään ainakin yhden kassin, jos en toisenkin!


Kassi on siis tehty kangaspuilla kierrätysmateriaaleista. Lankana käytin jotain ikivanhaa villalankaa, jota löytyi lankavarastostani.

Täytyy myös iloita uudesta lankakasastani! Ystäväni mummon neuloosi on hävinnyt jo kauan sitten ja ystäväni äiti oli käynyt penkomassa varastosta miulle ylijääneet langat. Alkuun löytyi kolme muovikassillista erilaisia villalankoja ja niitä on kuulema lisää! Pienestä ihminen tulee iloiseksi! Nyt vain tuntuu, että tila oikeasti alkaa loppua kesken. Pitäisi käydä ostamassa tarjoustalosta niitä kannellisia muovisia säilytyslaatikoita, joihin saisin säilöttyä kunnolla kaikki lankani. Piiloon koirankarvoilta etenkin. Nyt noita lankoja tuntuu löytyvän vähän jokapaikasta, kun säilytystilaa on tässä asunnossa niin niukalti.


1 kommentti

  1. Hieno kassi. :) Ja joogasukat taidankin tekaista itelleni, kiitos ideasta!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.