Sytykeruusut

En omista takkaa, sillä toistaiseksi asun kerrostalossa, mutta ihastuin näihin sytykeruusuihin. Ekaa kertaa ne tuli eräissä myyjäisissä ekaa kertaa vastaan ja toisen kerran tätini näytti askartelemiaan kukkasia. Joten siitä se sitten lähti, niitä oli aivan pakko kokeilla kotonakin. Mielestäni ihan mahtava ja ennenkaikkea helppo lahjaidea tutuille ja miksei tuntemattomillekin ja näistä saa väännettyä vaikka minkä näköisiä - omistani tuli nyt tälläisiä:


Tarvikkeet

Kananmunakennoja
Kynttilän jämiä - Miulla ei ollu hirveesti kynttilän jämiä, joten uhrasin ihan tavan tuikkuja tähän projektiin. Otin kannat pois ja sitten sulattamaan vaan :)
Glitteriä maun mukaan :D
Vanha kattila
ja grillauspihdit toimii oivasti ruusujen dippaukseen

 Suihkuttelin munakennot vähän kosteaksi ja revin 2 "munakuppia" päällekkäin ja sisään rullasin kennon päällimmäisestä osasta pahvia. 

 Sitten heitin kattilaan vähän vettä ja sulattelin kynttilät siellä litkuksi. MISSÄÄN NIMESSÄ VETTÄ EI SAA KIEHUTTAA, koska steariinivesilitku on tosi herkästi syttyvää ja JOS se leimahtaa niin ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA SAMMUTA VEDELLÄ vaan tukahduttamalla :) 
Mie vaan kuumensin veden vitosella ja sitten näytti, että kohta kiehuu niin nostin kattilan kylmälle levylle ja sammutin lieden ja loput sulattelin hissukseen.

Sitten kun kynttilät olivat sulaneet niin grillipihtien kanssa dippasin ruusut ja sirottelin glitteriä päälle. Kiirusta ei tarvinnut pitää, sillä steariinisotku kesti tosi pitkään sulana. 

Vinkkinä, että steariinisotku irtoaa nätisti kattilasta ja sen voi uusiokäyttää seuraavallakin kerralla!

1 kommentti

  1. Kivoja noi sytykeruusut, jotkut käyttää ''sisuksiin'' paperia :) Makukysymys!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.