Ihana fabel

Dropsin lankoja saa vähän heikosti täällä kulmakunnalla. Mikään suurempi hinku niihin ei koskaan aiemmin ole ollutkaan, koska olin enenn niin laiska neulomaan ohuita lankoja - arvostan suuresti ihmisiä, jotka jaksavat puikotella alvariinsa sukkia fingerin vahvuisista langoista, mie olen neuleurani aikana saanut semmoisia puikoilla aikaseksi ehkä just hikisesti yhden käden sormilla laskettavan määrän. Koulun aloittaminen ja neulekoneen kotiutumisen jälkeen homma on kääntynyt päälaelleen ja myinkin tossa viime vuoden puolella ison läjän paksumpia sukkalankoja pois.. 

Mutta niin. Syksyn kässämessureissulta tarttui mukaan dropsin fabelia ja tykästyin hirveesti. Huomasin ilokseni myös, että sitä saa muutamasta nettikaupastakin aika halvalla niin olihan sitä pakko tilata. Niistä muotoutui ihania polvisukkia kaksi paria, joista kuvasin vain toisen, koska lähes identtisethän ne olivat, joten en kokenut tarpeelliseksi kuvata niitä erikseen tänne. 

Pätkävärjättyjen raitalankojen neulominen etenkin neulekoneella on hirveen nopeaa ja kivaa, kun ei tarvitse käsipelin vaihdella lankoja, senkun huiskaa menemään ja sukka valmistuu extravauhtia. Tosin miulla on vähän vikaa vauhtisilmän kanssa, koska onnistun neulomaan liian kovaa ja näin ollen olen monesti tölvinyt koko homman ja purkuun mennyt, mutta näistä virheistähän onneksi on oppinut vähän jarruttelemaan ;)
Lanka: drops fabel berry dreams
Koneneulottu


7 kommenttia

 1. Minulla on juuri ohuilla puikoilla ohutta lankaa ja ohuesti pännii koko neulominen:D.Eilen elokuvaa katsoessa neuloin pitkän aikaa ja kyllä tuskastutti kun lopputulos oli muutama sentti.Sen siitä sai kun on totutellut seiskaveikkaan;).Sukasta tulee kyllä tosi kivan tuntuinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Siksi kai hurahdinkin koneneulontaan ku tulee ohutta sukkaa vikkelään kun puikoilla se on niin kauheen työlästä 😀

   Poista
 2. Kauniit sukat! Hienoja töitä olet tehnyt neulekoneella. Minulla on äidiltä peritty vanha paksulankakone, pitäisikin kaivaa se tuolta sohvan alta taas esiin 😊

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat! Olen miettinyt, kuinka kestävää Fabel on sukissa.Olen kutonut Fabelia paljonkin
  mm lasten villahaalareita .Uskaltaisko kutoa sukkia ? Miten sukanpohjat kestää kulutusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perussukkalankahan se on, ihan hyvin kestänyt sukkina :)

   Poista
  2. Kiitos, nyt puikot heilumaan .Fabelia on jäänyt jämäkeriä. Niistä yhdistellen ensimmäiset sukat alulle...

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.