Ihan ensimmäinen pari

Viime vuonna neuloin sukkia 76 paria, sitä edeltävänä reilut 60 paria ja sitä edeltävänä vuonna en pitänyt kirjaa, mutta paljon. Olen neulonut varmaan pari sataa sukkaparia tässä muutaman vuoden sisään. Kaikki on menneet kuin kuumille kiville, ystäville, sukulaisille, läheisille ja tutuille. Silti se kaikista rakkain on ollut ilman. Meinaan en ole neulonut ainuttakaan paria villasukkia Isännälle, tuolle miehelle, jonka kanssa 12 vuotta ollaan toisiamme tuijoteltu, jonka kanssa jaan arjen ja elämäni ylipäätään. Isäntä ei oo varsinainen villasukka-ihminen, hyvä yhteinen ystävämme on kyllä jouluksi tehnyt hänellekin sukat, mutta usein ne on jääneet käyttämättä, syystä tai toisesta. Tänä jouluna Isäntä oikein toivoi sukkia, jotka sais töissä vetästä työkengän kanssa jalkaan ja saikin ystävältä parin, mutta totesi aattona tepastellessa kotona, et onpas nää kivat tässä kotonakin. No oho, nytkö huomasit.. Mie ite en muita sukkia edes käytä :D

Piti siis tehdä toinen pari ja tuumasta toimeen. Yhdessä pengottiin lankavarastoa, josta sitten tovin etsimisen jälkeen löytyi mielenen väri. Isäntä aina murmuttaa langoista, "miks niitä pitää olla niin paljon?" "joka paikassa on vaa lankaa ja silmukkamerkkejä, murr" mutta nyt totesi itsekin lankaa etsiessä, et ei nyt oikein oo sopivaa väriä, haha :D Lopulta päätyi vanhaan nalle taikaan, mistä sitten ihan perussukat syntyi. Ehdotin kyllä raitaa ja muutakin mutta ei, pelkkä tämä. Ei ehkä niin jännä neuloa, mutta sitäkin enemmän ajatusta ja rakkautta joka silmukassa. Nää on ihan tylsät tavalliset sukat, mutta niihin liittyy nyt hauska tarina. Ihan ekat villasukat! Vanha kansa kyllä sanoo, ettei rakkaalle piä neuloo, koska se villan lämpö viilentää suhdetta, mutta en usko, että se nyt tässä tapauksessa enää mitään haittaisi ;)

Lanka: Novita Nalle taika
Menekki kokoon 43 n. 77g
Puikot: 3,00mm koivuiset cubiksit

8 kommenttia

 1. Haha :) Hauska tuo, ettei löytynyt oikeanväristä lankaa. Nyt voit aina vedota siihen, kun ostat lisää lankaa. :D

  VastaaPoista
 2. Olen kuullut sanonnan siinä muodossa, että ei villaa ennen kuin on varmaa, eli ei saa liian aikaisessa vaiheessa tehdä mielitietylle sukkia :) Eiköhän teillä ole aika varmalla pohjalla tuo homma, jos on jo 12 vuotta mennyt.

  VastaaPoista
 3. Meillä päin sanotaan ettei saa villapaita kutoa tai hellu löytää uuden. Tässä tapauksessa villasukat sallitaan :D

  VastaaPoista
 4. Komeat sukat isännälle.
  Tekee ihan hyvää isännällekin huomata, että vaikka varastot pursuaa lankoja niin sitä oikeaa sävyä ei aina vaan meinaa sieltä löytyä. Onneks kuitenkin tällä kertaa.
  Komea sukkasaldo sinulla viime vuodelta. Viiden päivän välein uudet sukat valmiina!

  VastaaPoista
 5. Meil on kans sama marmatus aina et miks lankaa ja kaikkee käsityökamaa pitää olla nii paljo :D Ja hauska sattuma, ku miul on kans valmistumas sukat miun poikakaverille, ku hääki alko pyytelee et josko tosta lankamäärästä sais hälle ees yhet sukat :'D Voi meijän miesraukkoja :D

  VastaaPoista
 6. Hienot perussukat ja hauska tarina niiden takana :)

  VastaaPoista
 7. Hienot perussukat ja hauska tarina niiden takana :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.