Villit Villasukkavinkit!

Ilosofiaan innoittamana päätin koota tähän kasan käteviä pikkuvinkkejä, joita sukkia neuloessa on tullut itse käytettyä paljonkin. Muutaman (sataa) paria neuloneena, voin taata, että näillä onnistut :)

Joustava luomistapa

Jos sukan suusta tuntuu tulevan liian napakka perinteisesti luomalla, niin suosittelen lämpimästi tätä tyyliä. Se sopii eritoten pipoihin, mutta miksei sukkaankin. Sillä saa vähän löysemmän aloituksen, mutta silti siistin. Toinen vinkki löysempään luomiseen on yksinkertaisesti se, että luot silmukat kahdelle päällekkäiselle puikolle yhden sijaan, jolloin silmukoista tulee löysemmät!
Raitasukassa langan vaihtaminen
Ensimmäisenä uusin vinkki, joka löytyi Ilosofiaan blogista. Raitasukkien neulominen on välillä haastavaa ja vaikea saada se takasauma nätisti. Johanna teki oivan videon, jossa selvennetään hyvin, miten värinvahdon oikein nätiksi.Kantapään silmukoiden poimiminen

Pitkään tuskastelin, kun tuntui että aina jäi reikiä kantapäähän vaikka miten silmukat poimi. Jo varmaan pari vuotta olen käyttänyt tätä vinkkiä, joka löytyy englanninkieliseltä videolta. Jos lontoon murre ei suju, niin katso video silti. Idea on selitetty hyvin selkeästi ja ideana on siis poimia silmukat tuolta "alta", eikä päältä. Varsinkin vahvennetussa neuleessa reunasta tulee tosi siisti!Kantapään jälkeen ilmestyvä reikä puikkojen välissä

Tätä on vähän hankala havainnollista ilman kuvaa, mutta itselläni jäi usein löysä silmukka etenkin 3. puikon loppuun kun on tehnyt kantalappua. Tämän ongelman kanssa taistelin pitkään, kunnes tajusin poimia 3. puikon loppuun yhden ylimääräisen silmukan 3. ja 4. puikon välistä! Silmukka poimitaan mukaan ensimmäiselle kerrokselle kantapään jälkeen ja neulotaan 3. puikossa lopussa yhteen viimeisen silmukan kanssa. Saman voi tehdä myös 2. puikon alkuun, jos näyttää siltä :)

Langanvaihdossa päätteleminen

Kukapa meistä ei inhoaisi päättelyä? :D Dropsin videosta voi olla hyötyä! Uutta väriä työhön ottaessa voi samalla niinsanotusti päätellä langan samalla kuin aloittaa. Itse kyllä en tähän 100% luota, mutta helpottaa se ainakin muutaman silmukan verran ;)

DROPS knitting Tutorial: How to weave in ends from Garnstudio Drops design on Vimeo.

Langan yhdistäminen

Tässä pätee taas tämä päättelemisen inhottavuus. Tässä videossa näytetään, miten langan voi yhdistää kätevällä ja tukevalla solmukka! Itse olen tätä muutaman kerran käyttänyt, mutta solmu saattaa tuntua jalkapohjassa - ja noh, solmujen tekeminen neuleeseen on aina vähän kaksijakoinen juttu. Tämä on kumminkin hauska tapa yhdistää lankaa ja etenkin varsiosassa ei niin pitäisi solmutkaan painaa.
Neulontavideot

Parhain apu neulomisessa on tähän asti ollut valehtelematta youtube. Ylipäätään netti ja videot. Itse opin parhaiten katsomalla ja tekemällä ja kirjoitetuista ja piirretyistä ohjeista en meinaa ikinä saada tolkkua. Youtubesta ja Dropsin sivuilta löytyy tuhansittain erilaisia vinkkejä ja videoita, miten tehdään vaikkapa joustinneule, patentti ym. ja kädestäpitäen suunnilleen näytetään, että miten kaikki tehdään. Suomenkielisiä ohjevideoita on vähän, mutta pelkästään katsomallakin pääsee hyvin pitkälle. :)

6 kommenttia

 1. Kiva ku kokosit kaikki samalle sivulle, nää kaikki on mullakin käytös. Tästä on helppo hakee opasvideo ku jollekin yrittää opettaa. Kiitos sinulle tästä ja muutenkin ihanista päivityksistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista <3 Joo, nämä kikat ovat varmasti tuttuja monelle, mutta jos joku uusi tästä jotain saa niin aina se on kotiinpäin :)

   Poista
 2. Kiitos sulle tuhannesti! Silmukoiden poimimista tuolleen on kokeiltava heti seuraavassa sukassa. nimim. uusi sukkiin hurahtanut :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä koonti! :) Täytyy kyllä mainostaa omaa lemppari vinkkiäni;
  http://stitsailuja.blogspot.fi/2009/01/kykkipistoja-ei-kiitos.html
  En ikinä tajunnut miten silmukointi tehdään neulalla ja eipä onneksi tarvinnutkaan, kun tämä vinkki jotakin kautta tuli vastaan! :)

  VastaaPoista
 4. Todella hyviä vinkkejä. Kiitos!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.