Japanilaisia

Lankahelvetin pääpaino on ollut villasukissa jo pitkään. Niitä tykkään neuloa ja niille on kaikista eniten käyttöä ja menekkiäkin. Joskus on kumminkin kiva tehä jotain muutakin - kiva vaikka hurahtaa näihin japanilaisiin pesusieniin, tawasheihin.

Hyvä ystäväni on eko-ihminen parhaimmasta päästä. Idea näihin lähti oikeastaan siitä. Halusin muistaan jotenkin pienesti ja käytännöllisesti. Joten tawashi - sillä voi raaputella vaikka tiskejä tai itseään.

Kokeilin kahta erilaista lankaa, itselleni uutta Katian Lineniä (53% puuvillaa ja 47% pellavaa) ja sitten vanhaa tuttua Hjertegarnin blend bamboota (70% bambua ja 30% puuvillaa). Bambu on ihan kiva matsku, mutta mielestäni ehkä liian pehmeä tähän tarkoitukseen. Linen oli mukavan karhean tuntuinen jo valmiiksi, niin luulen, että se ajaa asiansa paremmin esimerkiksi tiskien kanssa.

Kirjotin tuotesisällöt ja pesuohjeet noihin ihaniin Majapuulta tilaamiini lappuihin ja laitoin lahjanarulla kiinni. Niistä tuli vallan söpöjä pieniä lahjoja ystäville ja tutuille.
Lanka: Katia Linen (harmaat) ja blend bamboo (pinkki)
Koukku: 3mm

Ohjeita tawasheihin löytyy jokapuolelta, joten tässä tämä mitä itse käytin 


Virkkaa aloitusketjuksi 21 ketjusilmukkaa. Virkkaa jatkossa jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan yksi uusi silmukka. Aloita kerroksen virkkaaminen aina toisesta silmukasta koukusta lukien. 


1. krs: Virkkaa 2 kiinteää silmukkaa, 2 puolipylvästä, 12 pylvästä, 2 puolipylväs, 2 kiinteä silmukka ja 1 ketjusilmukka kääntymistä varten.


2.krs: Virkkaa tästä eteenpäin vain silmukan takareunaan. Virkkaa 2 kiinteää silmukkaa, 2 puolipylvästä, 12 pylvästä, 2 puolipylvästä, 2 kiinteää silmukkaa ja 1 ketjusilmukka kääntymiseen.

3. 24. krs: Virkkaa kaikki kerrokset kuten 2. kerros.

Ompele tawashi yhteen. Pujottele päädyt langan ja neulan avulla kiinni ja päättele. 
Halutessaan voi virkata ketjusilmukka-lenkin ripustamista varten :)

7 kommenttia

 1. Ei vitsi, näitä pitääkin kokeilla. Ihan mahtava lahjaidea ja mulla ois just sopivia jämälankoja :)

  VastaaPoista
 2. Näistä en ole aikaisemmin kuullutkaan! Täytyykin kokeilla. Nämä voisi olla juuri sopivan pieniä virkkausprojekteja mulle. :)

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Ihastuttavia ja myös toimivia, testattu on!
  Ja ihana pikkulahja viemiseksi tai muuten vaan, ilahduttaa aina!
  Tarttis muuten täälläkin tehdä niitä lisää, jemmaan (:

  VastaaPoista
 5. Kokeilin viimein tawashin tekoa ja voi että miten suloinen pikku projekti! <3 Vielä en ole päässyt testaamaan käytännössä, mutta nätti on jos ei muuten.

  Linkitin tämän ohjeesi sivuillani olevaan tawashi-sienen projektikuvaan :)
  http://onnenlankamoinen.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.