Lämpöä käsille

Nythän jo melkein voisi sanoa villiintyneensä näistä huopalapasista. En tiedä edelleenkään miksi oon tähän asti pitänyt lapasten tekoa niin vasten mielisenä, meinaan varsinkin näiden huovutettujen teko on varsin kivaa ja nopeaa. En edelleenkää osaa sanoa, miksi ihmeessä oon niin kamalasti arastellut lapasten tekoa! Sitä kiilaa en vielä osaa, mutta täytyy varmaan ottaa se to do-listalle. Tosin näihin huopalapasiin en osaa kaivata sitä lapaskiilaa, tulee hyvät ihan yksinkertaisella kikkailullakin.

Ystäväni oli vailla lapasia. Entiset huopalapaset olivat hukkuneet jo kauan sitten. Joten käsiä lämmittämään syntyi nämä. Tämä pari tehtiin novitan huopasesta, mutta ehkä kallistun edelleen sen joki-langan puoleen näiden lapasten suhteen, ei tule niin tönköt ja paksut kuin tästä huopasesta, mutta onpahan varmasti lämpimät - nyt puuttuu vaan ne kunnon pakkaset!


Lanka: Novita huopanen
Puikot: 8mm

21 kommenttia

 1. Sulta näitä ihanuuksia putoaa puikoilta harvase päivä! Mahtavat :)

  VastaaPoista
 2. Sama juttu täällä, lapasten neulominen ei ole ollu ihan suosikkia. Sukkia vaan on tullut neulottua aina ja nyt joku ihme herääminen ja kirjoneulelapasia kokoajan puikoilla. Lapasten tekohan on kivempaa kuin sukkien! Täytyy noi huopasetkin kokeilla, sulla oli niin hyvä myyntipuhe :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huopalapaset on miusta kivoja, niistä tulee niin pienellä vaivalla kivat :)

   Poista
 3. Minä taas en osaa tehä ilman sitä peukalokiilaa... :)
  Jos kiilallista lapasta haluat kokeilla, niin voin suositella sellasta intialaista peukaloa. Novitan lapaslehdestä ainaki löytyy, ja on tosi helppo tehä, minäki osaan! :D

  VastaaPoista
 4. Isäni juuri pyysi lahjaksi lapasia ja ajattelin hänelle tehdä sekä huopalapaset, että peruslapaset Nallesta :) Olikin hauska sattuma nähdä näitä huopalapasia ihanassa blogissasi, inspiroi itseäkin kokeilemaan!

  Kiva tietää, että Joki toimii paremmin, pohdinkin juuri tuleeko liian tönköt Huopasesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Joo, tässä muutamat huovutelleena niin suosittelen sitä jokea lapasiin, koska se on vähän ohuempi. Tietty jos tahtoo oikein paksut tumput niin sitten huopanen :)

   Poista
 5. Aaa! Ja piti peukalokiilasta vielä sanoa, että Iinun blogin palmikkolapasen ohjeessa oli mielestäni tosi hyvä ja selkeä ohje kiilan tekoon :) Sai ainakin minun kiilakammot karkoitettua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kiitos vinkistä! En oo ohjeita edes katsellut, kun en oo kokenut vielä tarpeelliseksi opetella, mutta kyllä se varmasti sieltä syntyy kun kehtaa lähteä koettamaan :)

   Poista
 6. Itse ootan kanssa innolla, että pääsen noiden huopuvien lankojen kimppuun (joiden nimeä en nyt muista, koska novitan lankasivut ei toimi, mur) Nyt ku näitä sun luomuksia katsellu niin alakanu ne kutkuttaan :p http://janika-rulla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puro on joki-langan vastine ja miusta oikein hyvä lapasiin :) Pitää tulla kurkkailemaan kun saat valmiiksi ;)

   Poista
 7. Ei oo huopalapasten voittaneita kovilla pakkasilla! Ne on just siitäkin kätevät että sinne sisään saa tarpeen mukaan toiset lapaset!

  VastaaPoista
 8. Ihanat lapaset, onnittelut hyvästä värivalinnasta! Ihanaa että sinapinkeltasta on alkanu ilmestymään Novitalta jopa huopalankoihin! Ja tosi kiva blogi muuten, jään kyllä seuraamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, paitsi huopasta ei enää saa, vain syksyllä oli tää erikoiserä :( Mut kiitos ja tervetuloa! :)Ä

   Poista
 9. Siullahan on ihan huopainnostus täällä! Hienoja lapasia oot tehnyt! Ja varmasti tarvittaessa selviät siitä peukalokiilastakin, kun osaat villasukan kantapäänkin tehdä, ei se vaikea ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja joo, en usko että se peukalokiila ylitsepääsemätön on - oon vaan laiska :)

   Poista
 10. Mun pitää varmaan kans tehdä tällaiset - huomasin eilen, että multa puuttuu hyvät lumityölapaset :) Tai no olishan mulla yhdet, mutta kun olis kiva kokeilla tätä ohjetta :)

  ps. Jos kaipaat uutta neulottavaa, niin minun blogissa on hauska kirja-arvonta vielä tämän viikon http://maisonmimizan.blogspot.fi/2015/01/arvonta.html

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.