Puumala in my mind


Vietettiin eilen mökkipäivää Puumalassa isäpuoleni mökillä. Puumala on kuulunut kesiini jo kymmenisen vuotta ja joka kerta se on yhtä kaunis ja iloine kesäkylä. Satuttiin vielä Jaakkomarkkinoiden aikaan, jolloin voisi luulla Puumalaa isommaksikin kyläksi.

En jaksanut ottaa järkkäriä mukaan reissuun, joten nyt saatte nauttia instgram/kännykkäkuvista.

Puumalasta löytyy hirveästi pieniä, varsin vintagehenkisiä kirppiksiä. Kaksi jo pelkästään Niinisaaresta, Hätinvirran luota jossa lähellä mökki sijaitsee. Suosittelen lämpimästi kaikelle, sillä samaan reissuun voi yhdistää käynnin Temolan Viinitilalla ja ruokaa saa navetasta kunnostetusta Ravintola Niinipuusta. Niinipuu-ravintolan yhteydessä on pieni vintage-aittakirppis, josta löytää vintagehenkisiä vaatteita ja parin sadan metrin päässä on Saaristokirppis, jossa on kamaa kaikeen lähtöön.

Itse en alkoholia käytä, joten makuarviota ei ole antaa. Ystäväni kyllä kehui :)Kirppis-  ja kyläkierroksen jälkeen suunnattiin mökille uimaan. Kokeiltiin vesihiihtoakin. mutta edellisvuosien tapaa se muistutti enemmän vesikyntöä kuin itse hiihtoa. Se on kuule vaativa laji, ei yhtään niin helppoa kuin telkkarissa :D


Kylältä löysin myös koirankarvalankaa! Olihan sitä ihan pakko ostaa! Tosin puhdasta koiraa se ei ollut, 70% koiraa ja 30% lampaan villaa, hintakaan ei päätä huimannut ( 8e per 100g ) joten vyyhdillinen oli pakko hommata. Olin jopa joskus yhden säkillisen jo nyt edesmenneiden valkeiden karvoja kerännyt, mutta koskaan en saanut aikaiseksi kerätä tarpeeksi ja langan teettäminen jäi. Koirankarvalangasta oon jo pitkään siis haaveillut, vihdoin sitä on, vaikkakaan ei omista.


Kerittiin lanka kerälle, ystäväni toimi vyyhtipuina. Kuulin jotain jupinaa "tämä se vasta Lankahelvetti onkin...." :D
Päivä päättyi auringonlaskuun, pienen pieneen vesisateeseen, muurikkalettuihin ja kotimatkaan.2 kommenttia

  1. Kesä väri haaste on valmiina miun blogissa. .

    VastaaPoista
  2. Mukava mökkireissu! Ja varmaan se reissu tulee mieleen, kun neulot tuosta langasta jotain!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.