Vetoketjupussukan ohje

Moni ihmetteli tuota vetoketjupussukkaa. Taisin luvata vähän selkeyttää hommaa ja ohjeistaa teille sen tekemistä, koska vaikka se näyttää haastavalta ni sitä se ei oikeassa yksinkertaisuudessaan ole :)

Mitä tarvitaan vetoketjupussukkaan?

Ainoastaan noin metrin verran vetoketjua, mielellään metriketjua, mutta myös takkivetskaritkin käypi.

Koetin kuvien avulla havainnollistaa tekemisen.

Ihan ensimmäiseksi avataan ketjua vähän, mutta jätetään noin 10cm pätkä avaamatta. Tästä avaamattomasta kohdasta tulee pussukan pohja.

Sitten neulataan kuvan 2. mukaisesti vetoketjun "väärät puolet" toisiinsa kiinni. Kuvassa 3. on pohja neulattuna odottamassa ompelua. Ompele pohja ja vetskarien väärät puolet toisiinsa kiinni, mutta jätä n. 10cm ompelematta. Tätä työtä täytyy ommella pikkupätkissä, jotta siitä saa istuvan ja nätin!

Sitten ommellaan kulmat, taitellaan nätisti ja huristellaan päältä. Kuvassa 5. koetin havainnollistaa kulmien ompelua.

Sitten määritetään kolmion muoto, kuvassa 6. Tehdään pidemmän puolen ketjulla lenkkura, jotta pussukka taipuu nätisti. Kuvassa 7. taitokset odottavat ompelua, vetoketjun päät taitellaan mahdollisimman nätisti pussin sisään ja päälle tehdään kulma.

TÄRKEÄÄ ON tarkistaa vetoketjun toimivuus varsinkin kulmakohdissa. Kun oot neulannu pussukan (kuva 2. ja 3.) niin testaa miten se vetoketju kulkee ja sommittele sen mukaan.

Lopuksi voidaan vielä ommella päälle kiva koristenauha antamaan näköä :) Sitäkin ommellessa muistaa tarkistaa vetoketjun toimivuuden, että se varmasti kulkee hyvin. Ja tadaa! Pussukka on valmis!


8 kommenttia

 1. Aivan ihana :) Tätä täytyy kokeilla :D

  VastaaPoista
 2. Mä en kestä, toi koristenauhaversio on uberhieno!

  VastaaPoista
 3. :D ihana idea toi koristeversio!

  VastaaPoista
 4. No voi taivas. Jos se eka oli hieno, niin tää uus versio vetää ihan sanattomaksi.
  En varmaan ees kehtaa sanoa, mutta en vieläkään tajua... Ehkä pitää ihan oikeasti ottaa metri vetoketjua ja kone esiin ja kokeilla. Kyllä se siitä tekemällä selviää. Ohjeidenlukutaitoni kun on hieman... hmmm... heikohko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, en osaa oikein tätä hienommin enää esittää :D Mutta kokeilemaan vain, miekin aina neulaan kaikki pussukat ja sitten säädän ja neulaan uudestaa ja sitten taas säädän ja neulaan... :D Kunnes sitten tulee tällänen, tadaa! :D

   Poista
 5. Just just...
  Ihan mielettömän upea ja kekseliäs!
  Mun logiikka ei tuohon kyl riitä =D

  VastaaPoista
 6. Hauska!

  Nii ja mun blogissa on sulle haaaste! :)
  http://ellinkoti.blogspot.fi/2014/04/kahvia-ja-pullaa.html

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.