Paavon palttoo

Loppuviikosta kaivelin koirien vaatekaappia ja tajusin, etten ole esitellyt tätä ompelustani vielä, vaikka sen jo reilu vuosi sitten tein. Tosin silloin ei ollut vielä blogia pystyssä muistaakseni, joten ajattelin esitellä sen nyt.

Vaikka Paavo-koiralla on hyväkuntoinen ja paksu turkki, koen kumminkin tarpeelliseksi vaateettaa sitä vähän näillä kovilla pakkasilla. Isot lihasryhmät kuten selkä, rinta ja takareidet kaipaa lämmitystä. Paavollakin alkaa pikkuhiljaa jo ikä painaa niin sen suuremmalla syyllä sitten.


Paavon takissa on vettä mitä enstex-päällinen fleece-vuorella. kiinnitys vatsan alta tarranauhalla ja takareisien alla olevat kuminauhat takaavat sen, että takki pysyy kohtuullisesti päällä kovemmallakin menolla!

"Ai siulla oli makkaraa, anna tänne sitä ja ÄKKIÄ!"


Kaavat takkiin löytyi vanhemmasta Suuri Käsityö-lehdestä, muistaakseni vuoden 2002-lehdestä, mutten kuollaksenikaan muista mikä se lehti tarkalleen oli. Kaverini auttoi kaavoittamisessa, sillä sitä täytyi suurentaa jonkin verran, etta saatiin sopiva. Vaikka olen ompelimossa töissä, niin en oikein silti hallitse vaateompelua ja kaavat on vähän kuin hepreaa. Yllättäen takista kumminkin tuli ihan hyvä ja se palvelee tarkoituksessaan :)


7 kommenttia

 1. Hieno takki! Ja mulla on ihan sama, että kaavat on täyttä hepreaa ja ompelu on muutenkin mulle sellainen peikko. Voi kun joku mullekin opettais saloja! Itse ajattelin kutomalla tehdä koiralle paidan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin oppia myös senkin, kleinspitzille pitäs saada paita. Ehkä ens talvena....

   Poista
 2. oih, onpas komea valkkari (? jos on edes valkkari koska näyttää niiin pieneltä mein möhnäkkeeseen verrattuna :D)!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Paavo on Hollannista aikanaan tuotu vahvasti saksanpaimenkoiralinjainen valkoinenpaimenkoira :) muutaman mutkan kautta päätyi meille eläkepäiville kaks ja puolvuotta sitten.

   Meillä oli myös valkkarinarttu, joka viime heinäkuussa jouduttiin päästää sateenkaarisillalle :(

   Poista
  2. Ja Paavo on vähän tommonen "varjossa kasvanut". Elokiloja 45kg ja säkäkorkeutta 74cm :D "vähän" yli rotumääritelmän :D ei se enää isolta omaan silmään näytä, mutta muut jaksaa ihmetellä usein ;D

   Poista
  3. Hah, no on se sitten "hieman" isompi kuin meidän otus :D Tuo pää varmaan sitten hämäsi, kun mein Väinöllä se on niin älyttömän iso ja tuntuu vaan kasvavan, kun ikää tulee lisää :D

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.