Pieneen jalkaan

Oon kironnut kaikille, et miksei lähipiiriin voisi syntyä tyttövauvoja, jotta pääsisin neulomaan kaikkia ihania vaaleanpunaisia ja pinkkejä pikkusukkia? Moni ystävä on saanut vauvoja nyt vuoden sisään, mutta suurinosa poikia. Pöh, poikalapsille ei oo niin ihania ja hattaraisia ja söpöjä värejä tarjolla.

Pääsin kumminkin puikottelemaan kahdelle pienelle tyttölapselle sukkia. Kaverini kertoi tarvitsevansa tytöille sukkia ja tietty, minähän teen! Tässä ois nuorimmaisella ahkeroimat parit.

 Lanka: Novita Nalle
Puikot: 2,75mm (harmittaa, kun en omista 2,5mm puikkoja)
Ohje: täältä

Junasukka toimii varmasti pieneen jalkaan. Muokkasin ohjetta sen verran, että tein kärjestä vähän lyhyemmän, että varmasti on sopiva. Tuon ohjeen mukaan tulee miun käsialalla ja tällä langalla vähän reippaamman kokoiset. Avopuolisoni risti nämä sukat leikkimielisesti Hiroshima-sukiksi, kieltämättä jotain yhdennäköisyyttä on havaittavissa :D


Toinen pari oli ihan perussukkaa. Miusta on aina jossain määrin haastavaa tehdä pieniin jalkoihin sukkia, koska aina saa vähän arvailla et onko varressa tarpeeks silmukoita ja onko kärjessä pituutta tarpeeksi. Esimerkiksi kaverin 3-vuotiaalla tytöllä jalan koko on 21, kun taas toisen kaverin 1,5v tytön jalan koko on sama. Taulukoihin ei siis kamalasti oo luottamista! :D

Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3mm

Ps. Ihan mahtavaa, täällä on jo yli 50 vakilukijaa, käyntejä yli 20 000 ja facebookissakin mennään kohta yli 140! Mahtavaa, Upeeta, Mahtavaa! 

3 kommenttia

 1. Ukkosi vois ruveta nimeämään siu kaikki sukat. :D Taitava mies!

  VastaaPoista
 2. Söpösiä ovat. Tuota junasukkaa en olekaan vielä kokeillut.

  VastaaPoista
 3. Ihania sukkia :)
  Ja joo, mulla on ollut sama ongelma, poikia on vain syntynyt!!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.