Nuku nuku nurmilintu


Vihdoin! Vihdoin tein sen! Heidi Ålanderin Nurmilintu-huivi on varmaan jo pari vuotta roikkunut miun to do-listalla, mutta en saanut aikaiseksi ja pikaisella selauksella ohjekin näytti sekavalta. Päätin ottaa härkää sarvista ja puikottelin sen.

Sain tuossa jokunen kuukausi sitten Tikatalta yhteistyönä lankoja ja paketissa oli mm. tätä Langin Mille colori socks & lace lux-lankaa. Kerällä lanka oli varsinainen herkku, mutta neuloessa se oli pienoinen pettymys. Vaikka sitä myydään sukkalankana, niin en lähtisi sitä ensimmäisenä suosittelemaan sukkalangaksi. Ehkä se menisi jonkun toisen langan kaverina, mutta semmoisenaan ehkä vähän huono. Lanka on ominaisuudeltaan jo höttöinen ja epätasainen, joten sukassa se välttämättä ei toimisi, mutta taas löyhästi neulotussa huivissa  epätasaisuudet hävisivät viimeistään pingotusvaiheessa. Erityismaininnan lanka saa bling blingistä, joka näkyy kuvissa heikosti, mutta se antoi kivasti eloa neulepintaan!

Ohjeessa luki, että yksi vyyhti lankaa riittäisi, mutta miun piti korkata toinenkin. Neuloin huivin 4mm puikoilla ja lankaa meni 102g, että toisesta kerästä ei kovin montaa metriä tarvinnut neuloa. Pientä päänvaivaa ohjekin tuotti ja purinkin huivin useammin kuin kerran. Vaikka nyt valmista työtä katsellessa Nurmilintu olisi kauniimpi vähän hillitymmässä langassa, mutta hauska väriyrjö siitä tuli nytkin, eikä se loppupeleissä näytä niin levottomalta kaulassa kuin sitten esimerkiksi shaalina olkapäillä. Mutta summasummarum - nurmilintu oli tosi kiva huivi tehdä ja tuntui syntyvän nopeasti, kun se tehdään niinsanotusti osissa. Ei kerennyt edes kyllästyä välissä!

Lanka: Lang Mille colori sock & lace lux
Menekki 102g
Puikot: 4mm 100cm pyöröt

*Lanka saatu yhteistyönä Tikatasta

12 kommenttia

  1. Ihanat värit ja ihana huivimalli ♡♡

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanat värit tuossa huivissa! :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan keväisen värinen huivi! Mielestäni kaukana väriyrjöstä ;)
    Itse luulin, etten ole tällaisten kauniiden huivien ystävä lainkaan, mutta kun päätin muutama kuukausi sitten testata tätä nurmilinun tekoa, mieleni muuttui! Nyt on kova hinku tehdä paljon lisää näitä ihanuuksia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vähän sama miulla kävi :D nyt hirveesti tekis mieli vaan neuloa huiveja! :D

      Poista
  4. Vau! Täytyy sanoa että tämä on varmasti makein Nurmilintu minkä olen nähnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hehe, kiitti! :D Miusta se ehkä on vähän levoton.. en oikeen osaa sanoa :D mut tulipahan tehtyä! :D

      Poista
  5. Ihana! Lanka on mulle täysin outo. Suosittelisitko tilalle jotain Novita-lankaa?

    t. annuliini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. öö, en osaa kyllä yhtään sanoa :/ novitalla ei taida olla juuri tälläisiä ohuita huivilankoja..

      Poista
  6. Onpas karkkivärejä kerrakseen :) Tämähän sopii hyvin vappuhuiviksi kun silloin on värit paikallaan ja muutenkin keväällä alkavat värit tulla enempi katukuvaan. Kiva mallikin.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.