Ananainen palmikkopipo

Näin jo kauan sitten Ananan blogissa ihanan palmikkopipon ja mietin, että joku päivä vielä teen tommosen!


Sain Tikatasta joku aika sitten taas uusia lankoja testiin, niin sieltä löytyi juuri sopiva lanka tähän pipoon! Lanka oli Rowanin Cocoon, 80% villaa ja 20% mohairia. Miulle ihan uusi tuttavuus, enkä olisi ehkä osannut tarttua tälläiseen kerään ilman Tikataa, mutta lanka osoittautui varsin ihanaksi! Se tuntui neuloessa vähän höttöiseltä ja pelkäsin, että se katkeaisi herkästi, mutta tupsua tehdessä totesin, että ihmeellisen vahvaa lankaa kun kiristelin tupsua kasaan. Lanka saa plussapisteet myös siitä, kun se oli paksua, niin pipo syntyi supervauhdilla. Voisin kuvitella, että neulepaita tästä langasta syntyisi nopeaan ja kätevästi!


Ananan pipo oli sopiva nuorelle, mutta halusin varmasti aikuisen päähän sopiva. Ohje on novitan isoveljelle ja Cocoon on hitusen paksumpaa. Käytin resoriin 5mm sukkapuikkoja ja palmikko-osioon 6mm puikkoja. Piposta tuli pidempikin, joten yksi palmikkokerta jäi pois ja jätin tupsusta rouheamman. Lopputulos oli oikeen ihana muhkupipo!

Lanka: Rowan Cocoon, menekki 160g
Puikot: 5mm ja 6mm sukkapuikot

*Langat saatu Tikatasta

9 kommenttia

  1. Aivan ihana pipo!!! haaveissa tehdä myös jotain noin ihanaa, ehkä ensi talveksi. Lankakin herkullisen värinen! <3

    VastaaPoista
  2. Tästä mallista voisikin tuunata vähän pidemmän pipon, joka menee päähän rastojenkin kanssa! Ihana pipo ja aivan tosi kauniin värinen tuo lanka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tätä pipoahan on helppo pidentää, halusin vaa tälläsen tyköistuvan :)

      Poista
  3. Onpas kiva pipo, voi kun osaisikin itse neuloa :)

    VastaaPoista
  4. Onpa ihana pipo. Kruunaa toi tarpeeksi iso tupsu...

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.