Varmasti lämmintä


Muistatteko, kun kerroin pettyneeni kovasti Lankamaailman Viking Raggen-lankaan. Noh, sain asian tiimoilta Lankamaailmasta sähköpostia, josko haluisin kokeilla muita heidän lankojaan - josko pettymys saataisi käännettyä voitoksi. Ainahan mielelläni kokeilen uusia sukkalankoja varsinkin, joten jäin odottelemaan postia.


Posti toi pienen paketin, josta löytyi muunmuassa tätä Viking Alpaca Sportia, joka on 30% alpakkaa, 40% merinoa ja 30% nylonvahviketta. Kerä oli just täydellisen harmaa, mutta täytyy tässäkin kohtaa sanoa, että oli pienet ennakkoluulot. Lanka kerällä ei tuntunut käsiini niin hirveän pehmoiselta, mitä vyöte lupasi, MUTTA neuloessa tämä asia muuttui täysin. Sukista tuli pehmeät ja varsinkin sileässä neuleessä alpakkakin tuntuu hyvin pehmoiselta. Tykästyin kovasti ja sukat syntyivät vauhdilla, koska lanka oli suhteellisen paksua. Ainut miinus tälle langalle on värit - ei ole pinkkiä, snif! Ehkä tähänkin joskus saadaan muutos. Lopputulema on, että uskallan antaa tälle rehellisen tykkäyspeukun ja voisin hommata tätä lisää neulottavaksi :) Hinta ja laatusuhde kohtaa tässä langassa erinomaisesti, eikä keristäkään löytynyt ainuttakaan solmua tai epätasaisuutta ;)

Nämä sukat muuttavat ystäväni luokse unisukiksi. Hän valitteli, kun olen neulonut hänelle vain yhden parin  - kun ne ovat pesussa niin jalkoja palelee. Nyt ei varmana palele ja nämä jalassa nukkuu varmasti kuin tukki! Malliksi halusin jotain ei niin tavallista, mutta ei mitään erikoistakaan. Tärkein kriteeri oli, ettei sukat pyöri yöllä jalassa kamalasti vaan kestäisivät tukevasti paikallaan. Piirakkasukan malli on ainakin omaan jalkaan semmoinen,  että kestää hyvin aloillaan, plus se on aina klassisen kaunis ja sopii oivasti maanläheisiin väreihin.

Lanka: Viking Alpaca Sport, 105g
Puikot: 3,5mm

8 kommenttia

  1. No mä jo sillon aattelin, kun raggista valitit, että jo on aikoihin eletty. Vikingin langat on aina ollut mun lemppareita, vaikka kaikkia en oo tietenkään kokeillut, ja noista väreistä ei ihan koko sateenkaaren kirjoa löydy. Alpaca sport kuitenkin on mun listalla kaikkien aikojen ihanin lanka, joten hauskaa että sinäkin pääsit nauttimaan siitä.
    -Neuloosin uhri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, että makunsa kullakin. :) Toki voi olla, että itselleni sattui joku maanantaikerä sitä raggenia, mutta niih, koen kumminkin, että tänne pitää kirjoitella ne rehelliset mielipiteet, tykkäsi tai ei :) - Hyvässä hengessä kumminkin.

      Ja tää oli kyllä kiva lanka, tuli oikeen muhkeet unisukat :)

      Poista
    2. En tarkoittanut kritisoida kirjoituksiasi, vaan tahdoin kertoa oman rehellisen mielipiteeni :)
      Hyvässä hengessä, Neuloosin uhri

      Poista
  2. Kauniit sukat ja hienosti kirjoitettu.
    Minäkin haluaisin kokeilla lankoja erilaisia :)

    VastaaPoista
  3. huippua, että sääkin oot löytänyt tän huippuhyvän sukkalangan, itsekin tykkään tästä kovasti vaikken yleensä innostukaan langoista, joissa on "huono" värikartta. Onneksi nuo perusvärit mitä tuosta löytyy on juuri täydellisiä sellaisinaan, ainakin harmaa ja valkoinen :D

    Kauniit sukat muutenkin, ihan alkoi tehdä mieli itsekin neuloa piirakkasukat pitkästä aikaa :)

    VastaaPoista
  4. Alpakkaa, merinoa ja vahvennusta. Kuulosta ihanalta yhdistelmältä. Meillä päin ei noita lankoja myydä. Olis kiva päästä livenä hiplaamaan. En uskalla ajatellakaan nettitilausta, kun nälkä kasvaa aina syödessä ja entuudestaankin kaapit pursuu keriä.

    VastaaPoista
  5. Piirakat tuo mieleen aina mun mummun. Hän on neulonut minulle niin monet piirakka-sukat, että en edes osaa laskea. Nämäkin ovat siksi kauniit, ja aina niin nostalgiset!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.