Pyöröpuikon pöllö


No huhuu!

Töissä ihanan pomoni kanssa mietittiin uutta keväisempää näyteikkunaa liikkeelle. Hmm. Mitä siihen voisi laittaa? No, pöllön tietysti! Oon ihan myyty näille Heidi Bearsin ohjeille ja useamman niistä ostanutkin ja muutaman toteuttanutkin. Ainut hidaste on ollut lähinnä aika ja työnmäärä, mutta ilokseni räveltämöstä löytyi uudehko pöllön ohje, johon meni vain 16 palaa! Hippoon ja heppaan, dinosauruksista ja nalleista puhumattakaan sehän on varsin vähä töinen, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen. Pöllö syntyikin töissä ihan parissa päivässä, työtunteja laskeskelin ehkä 8-10 tuntia kaikkineen viimeisteilyineen.

Pöllöön sain itse valita materiaalit ja värit. Langaksi päätyi Schachenmayr Catania - ja täytyy sanoa, että olen täysin myyty. Jos ajattelin jo viikko sitten hippoa tehdessä, että teeteen hilla-puuvilla on hyvä matsku elukoihin niin nyt täytyy sanoa, että tämä on vielä parempi vaihtoehto. Catania on merseroitu ja tiukkakierteinen puuvilla, jossa miun iloksi on valtava määrä ihania värejäkin! Ehdottomasti aion jatkossa käyttää sitä näihin töihin. Sitä oli yksinkertaisesti niin kiva työstää, kun lanka ei rispaantunut lainkaan! Puuvilla takaa myös sen, että se kestää hyvin lasten leikkejäkin.



Lanka: Schachenmayr Catania, n. 75g
Koukku: 3mm

19 kommenttia

  1. Oi, niin söpö! Osaisinpa itsekin virkata, niin tekisin näitä erilaisia eläimiä pari kappaletta sohvalle.

    VastaaPoista
  2. Suloinen pöllö! :) Ja hei se on Schachenmayr eikä Schanmayer. Varmaan yks vaikeimmista lankamerkeistä kirjottaa mun mielest :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, täytyy korjata :D mie puhun yleensä aina vaa tyylii smc:n regia tai catania tms.. :D siksi se on vaikea xD

      Poista
  3. Onpas hän suloinen kaveri! :)) Kävin itekin kurkkaamassa noita Heidi Bearsin ohjeita, ihan huippuja! Varsinkin se dinosaurus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se dino on ihku! Miulla on se ohjekin ostettuna mut en oo vielä kerennyt aloittaa :D

      Poista
  4. Ihana pöllö! Minä tein joskus yhden hipon, ja ajattelin etten enää ala, oli sen verran suuritöinen paloineen ja ompeluineen. Mutta josko kuitenkin tuon pöllön, kun ei paloja tuon enempää... :)

    VastaaPoista
  5. Sulonen <3 Ja jep, Catania ON hirmu ihanaa lankaa!

    VastaaPoista
  6. Söpönen pöllö! Pitääkin varmaan käydä kurkkaamassa ihan livenäkin :) ja tuo Catania ihaninen kirkkaine väreineen on kyllä ihan paras lanka virkkauksiin!

    VastaaPoista
  7. Ihana pöllö, minulla myös samainen ohje, samoin sen isomman pöllön ja vielä olis monta mitkä haluisin ostaa..mut varmaan pitäis eka tehdä se viime kesänä aloittamani hippo valmiiksi :D Ja kiva saada vinkkejä mikä olis sopiva lanka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kokemuksella kun monesta tehnyt niin tää catania on paras :)

      Poista
  8. Hei, ihana pöllö:) Tilasin juuri viimeviikolla tuon pöllön ohjeen. Kiitos lanka vinkistä, täytyy käydä ostoksilla ennen kuin aloitan pöllön teon. Miten laitat silmät? Ohjeessahan ne laitetaan viimeiseksi. Ostin turvasilmiä joita olen käyttänyt näihin eläimiin. Mukavaa kevättä:) t. Pipsa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie oon napsauttanut silmät paikalleen ennen täyttämistä :) vähän elukan mukaan, mutta aina ennen kun ompelee kiinni :)

      Poista
  9. Heidin ohjeet ovat ihania. Mullekin on pari kertynyt, vaikken ole tehnyt kuin yhden hipon :-D Tämä pöllö on varsin suloinen veijari!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.