Vihdoin ja viimein

Jo toista vuotta oon miettinyt torkkupeittoprojektia ja ihastellut erilaisia virkattuja peittoja. Langatki on kerran jo hommattu, mutta mieli kerkesi jo muuttua useempaakin otteeseen tässä välissä, kun ei ole kerennyt tekemään.

Vuoden vaihteessa lupasin, että aloitan sen peittoprojektin. Kovasti se on poltellut. Päätin, etten tänä vuonna tee tilaustöitä lainkaan, vaan keskityn ihan vaan omiin hommiin. Jos kerkesin neuloa viime vuonna 63 paria villasukkia, mutten ainuttakaan paria itselleni niin mielestäni se kertoo siitä, että on korkea aika tehdä ihan vaan omia juttuja.

Nyt kumminkin VIHDOIN tartuin koukkuun. Haluan vähän väriä mein olkkariin ja mikäs sen parempi kuin sateenkaari-lanka. Isoäidinneliöt on ihania, mutta mietin lankaa valitessa sitä päättelyn määrää - siksi päädyin valmiiseen raitalankaan, kun värit vaihtuvat hauskasti, ilman että tarvitsee kummempaa kikkailua. Olen yhden vauvapeiton tehnyt tästä langasta, mielestäni siitä tuli vallan hauska. Ajattelin yhdistää palaset aikanaan sitten valkoisella.

Tämä on varmasti ikuisuusprojekti. Ajattelin, et jos vaikka 5 palaa viikossa kerkeisi tehdä muiden töiden lomassa niin vuoden päästä miulla voisi olla ihana lämmin päikkäripeitto. Mut tässä on nyt jo hyvä alku...



22 kommenttia

  1. Tsemppiä! Mä oon saanut yhden ison aikaiseksi ja kyllä se työ kannatti tehdä, ihana väriloistokin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuhiljaa :) isoissa töissä lopputulos palkitsee parhaiten :)

      Poista
  2. Ihana lanka valinta! :) täällä menossa sama projekti, tosin valmiista työstä tulee päiväpeitto. Niin ja mulla mieskin auttaa virkkasmisessa, joten ihan täyttä kunniaa en voi ottaa. Tsemppiä peittoprojektiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mie vatvoin tätä paljonkin. Laiska kun on niin tähän päädyttiin kun ei tarviis ihan niin kamalasti päätellä :D

      Poista
  3. Hyvä juttu tehdä vaan itelle! Mäkin ajattelin etten ainakaan alkuvuodesta ota enempää hommia muille tehtäväks kuin mitä oon jo viime vuonna ehtinyt lupailemaan. Tää päätös tuli mulla siitä, että aloitin viime toukokuussa hupparin itelleni eikä se edelleenkään ole valmis :D Samoin kaikki ihanat pipo- ja huivilangat oottelee tuolla, että tekisin niistä ITELLENI jotain. Aika siis olla ns. itsekäs.

    Tsemppiä peittoon! Lopulta se tulee ihan huomaamatta, kun vaan virkkailee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tilaustöitä olisi mutta oon kieltäytynyt aikalailla.. Pakko ajatella välillä itseäänkin :)

      Poista
  4. Onnea! Olen tehnyt itselleni juuri tuon värisen pari vuotta sitten. Toisen tein ruskean sävyisen ja kolmannen yksivärisistä langoista. Näillä langoilla se työ sujuu kuin leikkien.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, miulla on kans samasta langasta tehty vauvan peitto kummipojalle, siitä tuli kiva :)

      Poista
  5. Ihanan värisiä neliöitä! Mä virkkasin kanssa torkkupeiton toissa kesänä, vähän niinku kesätöiks. Mulla oli virkkuu mukana viikon lomalla Kreikassakin ja paloja syntyi!!

    VastaaPoista
  6. Kylläpäs niin passaa toi koukkukin langan väreihin :) Ihania väriläiskiä tulossa!

    VastaaPoista
  7. Tuo lanka on kyllä niiiin herkun väristä! :)

    VastaaPoista
  8. Välillä on kyllä syytä neuloa itsellekin! Mahtavat värit tulee kyllä tähän peittoon, piristää varmasti. Joskus noita peittoja on tullut virkattua ja oma ahaa-elämys oli se että kannatti myös matkan varrella jo virkaiällä niitä yksittäisiä paloja yhteen ja samalla myös päätellä lankoja, muuten lopussa kamala yhdistäminen ja päättely :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin miekin ajattelin tehdä, mutta noita viittä palaa en vielä viitsi yhdistellä.. jos muutaman vielä tekisi :D

      Poista
  9. Siitä on kyllä tulossa ihana! Kuinkahan monta raitakerää peittoon menee? Osaatko arvioida?

    VastaaPoista
  10. Ihana idea tuosta sateenkaari-langasta! En edes muistanut, että minullakin on isoäidinneliöpeitto työn alla (aloitin joskus ~5 vuotta sitten, eikä niitä paloja kyllä kovin montaa ole siltikään syntynyt), mutta taitaa juurikin päättelyn takia jäädä kesken lopullisesti. Raitalangasta voisin minäkin jaksaa tilkkupeiton tehdä. :)

    VastaaPoista
  11. Hyvä hyvä! Vihdoin sie tajusit et välillä voi tehä pelkästään itelleenki juttuja :D Mie oikeest viime vuonna jo kauhistelin et "Oi taas se Henna on tehny ihanat sukat, mut TAAS ne on menos jonnekii lahjaks!" Eikä siis siin mitää, itekki tiiän mite mukavaa on antaa lahjoja, mut kyl oikeesti pitää välil itelleenki tehä :D Ja huhhuh, oikeest 63 sukkaparia! Jos vuodes on 53 viikkoo, niih sie oot neulonu päälle yhen sukkaparin ain joka viikko! :O

    Mut niih, ihanalt näyttää nyt kyl tää projekti <3 Miun pitää kans käyä tota sateenkaarta hamstraamas. Vaikken Novitoista välitäkkää, mut onha tuo sateenkaari nyt vaa iha mahtavan väristä :D

    VastaaPoista
  12. Millä värillä meinaat yhdistää? Muakin himottais sama projekti. Mietin, et jos yhdistäisin violetilla (lempivärini) vai oisko kirjavat värit tarvinneet valkoisen kaverikseen.. Ja minkä kokoisella koukulla teet?

    VastaaPoista
  13. Mä alotin joskus vuosia sitten päiväpeittoprojektin joka lopahti heti alkuunsa.. Onneksi tilkkuja ehti kertyä edes sen verran että niistä saa sentään vauvanpeiton :) tsemppiä sun projektiin!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.