Kuplivaa!


Kuplaneulos on ollu nyt viime aikoina kuuminta hottia neulepiireissä. Ehkä oon vähän "So last season", koska uskalsin koettaa niitä vasta nyt. Oon vihannut purkamista yli kaiken tähän mennessä, pelkään et silmukat häviää ja koko homma menee kirjaimellisesti päin puuta, mutta näistä kuplasukista tulikin ihan hienot!


Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5mm
Ohje löytyi Neulovan Nartun blogista, alunperin lapasina, mutta neuloksen muutin sukkiin!
Huomatuksena sen verran, että omalla käsialalla näistä sukista tuli vähän löysähköt, kun purettiin ja neulottiin, jos olisin ollut viisas ja tiennyt, niin olisin neulonut nämä astetta pienemmillä puikoilla.

Itse kuplan opetteluun löysin hyvän videon youtubesta, vaikka siinä neulotaan "jenkeittäin" niin idea on sama, nuo jenkit vaan pitää lankaa oikeassa kädessä kuin me suomalaiset kuljetetaan lanka vasemmassa kädessä.

20 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Sateenkaari on miun lemppari! ja musta sopii siihen kivasti! :)

      Poista
  2. Hei jes miten kiva löytää muitakin kuin eläkeiän ylittäneitä ihmisiä jotka tykkää neulomisesta! Mulla tuppaa aika usein loppumaan niin että pöydällä on kuudetkin keskeneräiset projektit... Noi näyttää tosi kivoilta, voisin soveltaa värejä vähän erillaisiksi omaan makuuni, mutta hieno malli! (:

    Itsellänikin löytyy uusimmasta postauskesta kuva eilisen sukista!
    http://pauliinannn.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Pakko täälläki huutaa et nää on oikeesti ihanat! Ei jumankauta, millonkaha mie saisin aikaseks harjotella niitten sukkien teon et vois itekki esitellä näi ihania luomuksia :D TAI sit mie voisin hyödyntää tän idiksen ja väri-idean johonki kämmekkäisiin tai pipoon..,hhmm...

    VastaaPoista
  4. Ihanat värit, sopii hienosti kupliin. Taidan olla vielä enemmän last season ja uskaltautua kokeilemaan kuplia joskus loppuvuodesta... Tuolle kissa-kuvalle piti naurahtaa: olisi tarkoitus aloittaa ensimmäisen villapaidan neulominen, siitä saattaa tulla jotain tuon tapaista.

    VastaaPoista
  5. Hyvät värit sukissa! Itsellä on harkinnassa, että pitäisikö vai eikö pitäisi kuplia kokeilla.. Broken seed onnistuneesti kokeiltu, mutta nuo kuplat. Iik!

    VastaaPoista
  6. Ihanan näköiset. Itsekkin pitäis uskaltaa kokeilla tuota kuplaa..

    VastaaPoista
  7. Voi jeekkeri, miten huiput sukat. Minäkin haluun tuollaiset!!!!!!
    Selkeältä näytti videon palleroiden neulomisesta. Oliko hidasta tehdä? Paljonko sulla oli silmukoita?

    VastaaPoista
  8. Upeat! Oot kyllä tosi taitava, noista tuli äärimmäiset ihanat ja pirtsakat! :)

    VastaaPoista
  9. Ääää! Noi on vaan niin hienot! :D Itse en ole vielä tehnyt kuplia. Olen vaan tyytynyt ihailemaan, kun toisten puikot kuplii :D Mutta kyllä tuota on pakko joskus itsekkin kokeilla! :)

    VastaaPoista
  10. Ihanat! Tykkään noista väreistä tosi paljon :).

    VastaaPoista
  11. Hienot on! Kannatti rohkaistua kupliin!

    VastaaPoista
  12. Byy, mä niin itken, kun tota lankaa ei saa enää mistään :D Sopiipas se hyvin kupliin :)

    VastaaPoista
  13. Ihanat, varsinkin värit on hienot. Mut eniten nauratti tuo kisun paidantekele. Tulee mieleen, kun oma kissani joskus aikoja sitten teki tuon saman todella kalliille erikoislangalleni ja lisäksi se oli pelannut sen ympäri olohuonetta. Meinasi itku tulla ja toinen oli ihan tyytyväisenä nukkumassa. Mutta, taas olis arvontaa tiedossa, jos tykkää meikeistä, tervetuloa osallistumaan arvontaan blogissani.

    VastaaPoista
  14. Hianot! Taidanpa kokeella tuota tekniikkaa myös. Mutta kyllä oli vaikian näkööstä tuo amerikkalaasten kutominen!

    VastaaPoista
  15. Moikka, miten sä teit noi kantapäänjälkeiset kavennukset? Miten ne saa niin, että kuviossa on jotain järkeä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiilakavennukset tehdään puikoille 1 ja 4 ja kantapään jälkeen kuplakuviota ei tehdä jalkapohjaan vaan pelkkää sileää neuletta :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.